Tecnologia
Economia 01/02/2022

La xarxa inversora d'Esade registra la segona millor dada de la seva història

El club de 'business angels' de l'escola de negocis va injectar 4,1 milions d'euros a 27 empreses

2 min
El director d'Esade BAN, Fernando Zallo.

BarcelonaEl 2021 s'ha consagrat com un any de rècords per al sector de les start-ups, en què els inversors van estar més disposats que mai a abocar-hi els seus diners. Una febre que també es va reflectir en l'activitat de la xarxa d'inversors Esade BAN durant l'any passat. Aquest club de business angels format per antics alumnes de l'escola de negocis va assolir la segona millor xifra en volum d'inversió de la seva història, amb 4,1 milions d'euros, un increment de més del 50% respecte al 2020. El primer any de pandèmia la xarxa va mobilitzar 2,7 milions d'euros repartits en una vintena de companyies. Segons el seu director, Fernando Zallo, es tracta d'uns resultats "excepcionals" tenint en compte que pràcticament tots els seus esdeveniments i fòrums d'inversors han sigut en format online.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Esade BAN va injectar un tiquet mitjà de 30.000 euros per inversor en 27 start-ups diferents i l'operació més gran va ser una ronda d'1,1 milions d'euros. Zallo també ha destacat que més del 60% dels fons es van destinar a empreses en la categoria deep tech, un paraigües que inclou tecnologies com la intel·ligència artificial, la quàntica, la realitat virtual o el blockchain. "Som una plataforma on una empresa de fundadors que acaben de sortir de la universitat poden presentar el seu primer projecte", ha apuntat el director de la xarxa. En aquest sentit, s'ha mostrat sorprès de la bona marxa de les operacions malgrat que la majoria d'inversors i emprenedors ni tan sols s'han arribat a conèixer en persona.

Objectiu: superar els 5 M€

El format d'Esade BAN permet que els seus inversors puguin entrar en companyies —han tingut grans participades com Idealista, Glovo o Wallapop— amb tiquets que van dels 5.000 als 300.000 euros. La xarxa analitza més de 400 empreses a l'any i en fa una selecció d'una trentena com a màxim. A més, compta amb dues verticals: una dedicada al negoci tecnològic de la salut i una altra per al deep tech, el sector que més ha tirat durant el 2021. "Si tot es manté com fins ara, sense sorpreses ni noves onades, aquest seria un any per superar els cinc milions d'euros", ha pronosticat Zallo.

stats