Economia 19/03/2016

Zuckerberg es reuneix amb el cap de propaganda de la Xina a la recerca de nous usuaris

El creador de Facebook ha lloat el progrés de la segona economia mundial i ha expressat la seva intenció de cooperar-hi per "crear un món millor al ciberespai"

Ara
2 min
Zuckerberg es reuneix amb el cap de propaganda de la Xina en la recerca de nous usuaris.

El fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, s'ha reunit aquest dissabte amb el cap de propaganda del Partit Comunista de la Xina, Liu Yunshan, en el seu intent per entrar al mercat amb més internautes de tot el món. Zuckerberg ha estat rebut amb calidesa per l'alt càrrec xinès, que s'ha mostrat partidari de bastir ponts entre Facebook i les companyies tecnològiques xineses per compartir coneixements i experiències. Per la seva banda, el creador de Facebook ha lloat el progrés que ha experimentat aquest país a internet i s'ha mostrat disposat a treballar amb la Xina per "crear un món millor al ciberespai".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La visita de Zuckerberg al país asiàtic s'emmarca dins la croada de l'empresari per aconseguir nous usuaris per a la seva xarxa social. En aquest sentit, el fundador de la companyia ja va anunciar l'any 2014 la seva intenció de "connectar el món" fent arribar "internet barat" a les zones del planeta on, fins ara, l'accés és limitat.

De fet, l'obsessió de Zuckerberg per la Xina ve de lluny. L'empresari nord-americà estudia mandarí, està casat amb una xinesa i va col·locar a l'escriptori del seu despatx a la seu californiana de Facebook un exemplar de 'La governança de la Xina', un llibre propagandístic que lloa la figura del president Xi Jinping.

En aquest context, doncs, el viatge de Zuckerberg al país asiàtic ha servit per intentar obrir les portes del mercat xinès a l'empresa tecnològica nord-americana. Ara per ara, però, les portes semblen tancades amb pany i forrellat. El país compta amb un sistema de censura de continguts, que s'ha vist reforçat des de la pujada al poder del president Xi Jinping, ara fa tres anys.

Per intentar desbloquejar la situació, el creador de la xarxa social ha aprofitat el seu parlament al Fòrum de Desenvolupament de la Xina davant d'un auditori ple d'empresaris xinesos per lloar la segona economia mundial, tal com recull l'agència de notícies Efe. Tanmateix, alguns sectors del país han considerat les lloances de Zuckerberg un pèl desproporcionades.

stats