El + Nou 28/09/2015

Descobreix les sis comarques on ha guanyat el 'no' a la independència

La Vall d'Aran és la comarca de Catalunya amb menys suport al separatisme i el Pla de l'Estany la que n'és més partidària

Enric Borràs
2 min

BarcelonaTan sols hi ha sis comarques de Catalunya on els partits contraris a la independència i al dret a decidir han guanyat les altres formacions polítiques, tal com podeu comprovar als mapes interactius de l'ARA. Són la Vall d'Aran, la que compta amb menys suport al separatisme –un 31% dels vots, molt pel darrere del 56,5% dels partidaris del 'no'–, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Baix Penedès i el Tarragonès.

A la resta de Catalunya el suport a la independència ha estat l'opció majoritària, tot i que l'opció plebiscitària tampoc no ha superat el 50% dels vots al Vallès Oriental, el Garraf i el Baix Camp. A banda de la Vall d'Aran, la resistència a l'independentisme es concentra al Litoral i el Prelitoral, entre el delta de l'Ebre i la Selva, amb l'excepció del Maresme. Junts pel Sí ha estat la candidatura més votada a totes les comarques de Catalunya.

El darrer mapa interactiu permet comprovar el suport per comarques a cada candidatura. Junts pel Sí supera el 60% de suport a moltes de les comarques de l'interior de Catalunya, en algunes de les quals també és especialment forta la CUP, que també destaca al Barcelonès. Ciutadans i Catalunya sí que es Pot tenen força especialment al Litoral, sobretot entre Barcelona i Tarragona, i coincideixen en part amb el suport del PSC. El PP, per la seva banda, també manté alguns punts forts a la meitat sud del país, com a la Terra Alta i al Segrià, on tot i això no arriba al 10% dels vots.

stats