El + Nou 16/12/2015

'The Economist' demana el vot per C's i proposa una aliança Rajoy-Rivera

En un article titulat '¡Feliz Navidad España!' reclama que es faci tot el possible per evitar una aliança "dèbil" entre Podem i PSOE

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
L'article del 'The Economist' demanant el vot per Ciutadans.

Santander / BilbaoEls mitjans internacional ja comencen a moure peça en la relació de forces després del 20-D. En un article en l'edició d'aquesta setmana, la revista 'The Economist' reclama directament el vot per Ciutadans. L'article, titulat en castellà '¡Feliz Navidad España!', dibuixa les dificultats del pròxim Congrés per formar govern i reclama a Albert Rivera que accedeixi a fer pactar amb el PP per evitar un tripartit "populista".

Diu el següent:

"[Rivera] hauria de resistir la temptació d'unir-se a Podem en una coalició de centreesquerre liderada pels socialistes sota el lideratge dèbil de Pedro Sánchez. Aquest tipus de govern seria dèbil, i els socialistes han promès de fer marxa enrere a la reforma laboral del PP. Enlloc d'això, Ciutadans s'hauria d'aliar amb Rajoy sota la condició que el pròxim govern adopti l'agenda anticorrupció que ha brandat en campanya. El populisme està creixent a la UE. Si els espanyols l'eviten i abracen les reformes, aquest país pot ser un exemple per a Europa".

stats