Microsites 21/12/2015

ERC i En Comú irrompen a Lleida i el PP perd la representació

El PSC manté un diputat en un dur frec a frec amb DL, que també en treu un

Xavier Grau
1 min

BarcelonaQuàdruple empat a diputats a la demarcació de Lleida, on els resultats d'aquestes eleccions generals han estat molt ajustats. ERC i En Comú obtenen un escó a la demarcació de Lleida, en detriment del Democràcia i Libertat i del PP, que perd la representació al Congrés, segons els resultats escrutats al 100% escrutat.

Democràcia i Llibertat es la primera força amb un 24,28% dels vots i obté un escó (CiU en va obtenir dos el 2011). El PSC han aconseguit un escó amb el 12,47% dels vots en un frec a frec amb DL, que durant una bona part de la nit n'obtenia dos, però finalment el segon ha anat al PSC per una mica menys de 1.300 vots. Així Mònica Lafuente aconsegueix mantenir la representació dels socialistes per Lleida al Congrés, mentre que el convergent Antoni Postius serà l'únic representant de Democràcia i Llibertat.

El PP no obté representació per primer cop a la demarcació i el veterà José Ignacio Llorens no repetirà com a diputat al Congrés dels diputats.

La participació a la demarcació de Lleida ha pujat, ja que el 2011 va ser del 62,54% mentre que a les generals del 2015 ha pujat fins al 66,59%.

stats