La CUP porta TVE a la Junta Electoral per haver-se negat a emetre el seu anunci

L'espot feia referència als presos polítics, i la televisió pública estatal el va vetar

La CUP ha denunciat Televisió Espanyola davant la Junta Electoral per haver-se negat a emetre el seu espot de campanya dins dels espais de propaganda electoral que li corresponien d'acord amb el pla de cobertura electoral de RTVE, segons ha informat el partit a través de Twitter. L'anunci consistia en una imatge fixa amb el missatge "Llibertat presos polítics. Stop excepció".

Aquest dimarts, la formació anticapitalista ja s'havia queixat que TVE hagués decidit unilateralment no emetre el vídeo (ho hauria d'haver fet tres vegades) i enviar-lo a la Junta Electoral perquè el validés. De moment, l'organisme no s'ha posicionat. "La televisió pública espanyola exerceix de jutge parcial", va dir la CUP a través de Twitter. Ara el partit ha fet un pas més i ha denunciat TVE a la Junta. 

En un comunicat difós aquest dimecres al vespre, la CUP ha acusat TVE d'haver actuat "com un censor" i qualifica la situació de "c lara vulneració de la lliure disposició de l'organització del seu espai legítim de propaganda electoral".

La CUP va utilitzar aquest vídeo de suport als presos polítics només durant el primer dia de la campanya electoral. A partir d'aquest dimecres, el seu espot serà una versió curta del tutorial de com es fa una república que el partit ha fet circular per les xarxes durant les últimes hores. 

21D

Més continguts de

La veu del poble