Microsites  /  Eleccions 21-D 16/12/2017

Albiol: "Ser català no és portar un llaç groc, és pensar en català però dir 'te quiero' i emocionar-te amb 'la roja'"”

Cospedal compara l'experiència del PP amb aquells que "no han demostrat res", en al·lusió de Cs

Laia Vicens
2 min
Albiol: “Ser català no és portar un llaç groc, és pensar en català però dir ‘te quiero’ i emocionar-te amb ‘la Roja’”

BarcelonaEl candidat del PP el 21-D, Xavier García Albiol, defensa sovint que l'independentisme ha creat carnets de "bons i mals catalans". Aquest dissabte, en un acte al costat de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, i de l'ex primer ministre francès Manuel Valls, Albiol ha jugat aquesta carta i ha assegurat que "ser català no és portar un llaç groc, tenir l'estelada al balcó o anar a una manifestació a Brussel·les". "Ser català és respectar aquell que no pensa com tu, emocionar-se amb les victòries de 'la roja' i pensar en català però dir 'te quiero' en espanyol", ha afirmat.

En el seu discurs davant un centenar de militants del partit a l'Hotel Grand Marina, Albiol ha tornat a reivindicar-se com l'única garantia per fer complir la legalitat i per aturar el Procés. També ha repetit una de les seves frases estrella d'aquesta campanya electoral: "Sense un PP fort al Parlament no hi haurà un Govern constitucionalista".

En la seva particular croada contra Ciutadans perquè no arrabassi tot el vot unionista, el PP es bolca aquest cap de setmana a donar suport a Albiol, que avui ha rebut l'escalf de Cospedal. La ministra de Defensa també ha defensat que els populars són la garantia que "la llei regeixi el futur govern de Catalunya". Cospedal ha presumit d'haver prioritzat "l'interès general per sobre dels interessos de partit". Encara que no ha esmentat el partit d'Inés Arrimadas i Albert Rivera, ha comparat l'experiència institucional del PP amb la de les formacions "que no han demostrat res". "No som només a les tertúlies o en escenaris televisius", ha dit, sinó que el PP vol parlar del que "interessa als catalans", com que "els nens puguin estudiar en català i castellà" i que "no siguin adoctrinats" a les escoles.

"Som un partit valent que sempre ha defensat la unitat del país i que la defensa sense equidistàncies, perquè en això no s'hi val anar amb mitges tintes", ha afirmat, i ha dit que "o s'està amb Catalunya i Espanya o no s'hi està". Tot plegat, ha dit, perquè són conscients que "els catalans estan farts de tenir tants governs que han estat un malson i que no s'ocupin d'ells".

stats