Microsites 15/12/2017

Borrell avisa Iceta que "les ferides s'han de desinfectar abans de cosir-les"

En un míting del PSC a l'Hospitalet, l'expresident del Parlament Europeu i exministre del PSOE carrega contra TV3 i acusa "mossèn Junqueras" de dividir el país

Acn
2 min
Josep Borrell al míting del PSC a l'Hospitalet de Llobregat

L'Hospitalet de LlobregatMiquel Iceta no para de rebre cops de les mateixes files socialistes. Després que l'hagin fet recular en la seva proposta de demanar indults per als polítics catalans investigats pel Procés si resulten condemnats, aquest divendres al vespre ha hagut de sentir com un tòtem del PSOE, Josep Borrell, li matisava fins i tot la idea de la "reconciliació" i de "cosir" les ferides del país.

En un míting a l'Hospitalet de Llobregat en què l'exministre del PSOE i expresident del Parlament Europeu s'ha deixat anar com fa habitualment, Borrell ha advertit el candidat del PSC que abans de "cosir-les les ferides s'han de desinfectar" perquè, si no, es podreixen. I ha afegit que Catalunya és "un país malalt" i que està "en un forat".

Per a Borrell, és clar que l'independentisme no revalidarà la majoria al Parlament i ha demanat a Iceta que "desprocessi" el país.

En el seu atac als dirigents independentistes, s'ha centrat força en "mossèn Junqueras" per acusar-lo de plantejar una divisió a Catalunya i li ha recriminat que digui que amb les eleccions del 21-D "s'ha d'escollir entre el bé i el mal". "Nosaltres devem ser el mal", ha apuntat. Borrell ha rebutjat aquestes categories "tel·lúriques" que "existien abans de la democràcia".

En aquesta línia, ha dit que no reconeix "cap superioritat moral a l'independentisme": "No són millors que nosaltres, no s'estimen més Catalunya". Ha afegit que n'hi ha que tenen un enamorament "neuròtic" i ha alertat que "hi ha amors que maten". D'altra banda, ha reclamat que no "es banalitzi" el franquisme i no es compari el que va suposar amb el que està passant ara, i també ha dit que "no hi ha presos polítics".

Sobre Cs i el PPC, ha reconegut que també estan en contra de l'independentisme, però els ha acusat de no oferir "res que no sigui la confrontació", i ha assegurat que així no s'arreglarà el problema.

El socialista ha erigit Iceta en l'únic capaç de portar la solució a la situació actual, però ha reconegut que "caldrà treballar" per buscar una alternativa que "no serà immediata" i que requerirà de "concessions" de tothom. "Has de desprocessar Catalunya", ha declarat. Ha reconegut també que per a aquesta victòria del socialisme cal atraure primer els desencisats amb el PSC.

Crítiques a TV3

Borrell ha criticat TV3, que ha situat dins del procés independentista i que ha acusat de "bombardejar nit i dia amb el mateix missatge". "Si només mirés TV3, potser fins i tot jo seria independentista", ha apuntat.

No ha estat l'únic que ho ha fet. Prèviament, el número 9 per Barcelona, David Pérez, ha explicat que es troba pel carrer gent que critica la situació actual i, entre altres coses, el tractament de l'actualitat de la televisió pública. Segons la seva opinió, és cert que TV3 és "un instrument clar a favor del processisme", i ha alertat que o bé guanya el PSC "o no s'arregla TV3". "Hem de guanyar per posar ordre a TV3 i que sigui plural i de tots", ha manifestat.

Aquest ha estat el primer dels actes de Borrell en aquesta campanya electoral, que tindrà una agenda pròpia durant els pròxims dies per mostrar el seu suport a la candidatura d'Iceta.

stats