El PSOE acusa els comuns de "donar cobertura" a la unilateralitat: "Sense ells no s'hauria arribat tan lluny"

Iceta diu que votar Junqueras o Puigdemont és deixar que la CUP porti Catalunya a la "ruïna total"

Marc Toro
2 min
El candidat del PSC, MIquel Iceta, ha rebut aquest divendres el suport del president valencià, XImo Puig, i la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, en un acte a Amposta

AmpostaEn el camí cap al 21-D, el PSC competeix amb els comuns per erigir-se com la millor opció per a l'acord i el canvi a Catalunya, dos conceptes que els respectius candidats repeteixen als mítings. És en aquest context que la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha disparat aquest divendres contra els de Xavier Domènech. La número 2 de Pedro Sánchez, que ha participat en un acte amb Miquel Iceta a Amposta, ha criticat l'"equidistància" dels comuns, als quals ha acusat de "donar cobertura" a la unilateralitat: "Si no fos per ells, l'independentisme no s'hauria atrevit a anar tant lluny", ha afirmat.

"Cada cop que parlen del que passa a Catalunya el que fan és tolerar o justificar el que està passant", ha continuat, i ha retret a l'espai d'Ada Colau el suport a l'1-O i el fet que trenquessin el pacte amb els socialistes al govern de Barcelona. "Parlen de diàleg i no el practiquen, però l'únic que volen és viure en conflicte permanent", ha sentenciat, i ha recordat que Podem no ha volgut participar a la comissió per a la modernització del model territorial que els socialistes han impulsat al Congrés.

Iceta, al seu torn, ha advertit que si tornen a guanyar els independentistes Catalunya s'abocarà a la "ruïna total i completa" perquè "tornarà a manar la CUP" i se sortirà de la legalitat. "Passarem quatre anys més parlant del 155 i de la crònica judicial", ha dit. "El nostre país no s'ho mereix", ha afegit. El cap de llista socialista ha deixat clar que votar Junqueras o Puigdemont suposa "donar la clau" a la CUP, els que volen "el canvi radical, la desobediència, sortir fora legalitat contra vent i marea".

Amb tot, el líder dels socialistes s'ha agafat al debat de candidats de TVE d'aquest dijous per demanar el vot: "Què volem? Quatre anys més de bronca o intentem cercar un acord? [...] Hi ha gent que vol barallar-se, i uns que el que volem és posar-nos d'acord per tirar endavant tots junts", ha dit, i ha assegurat que "per votar Miquel Iceta no cal ser socialista, cal tenir una mica de seny". "Saps l'onada d'il·lusió que s'ha generat a Espanya amb tu, Miquel? La mateixa que a Catalunya. Aquest any el raïm te'l prens al Palau", li ha dedicat Lastra.

Els pesos pesants del PSOE comencen a aterrar a Catalunya per donar impuls al PSC quan s'està arribant a l'equador de la campanya. A l'espera que aquest cap de setmana arribi el torn de Pedro Sánchez, també el president del País Valencià, Ximo Puig, han donat suport a Iceta a Amposta. "Mai em sentiré estranger a Amposta o Catalunya. El Sénia no és una frontera, és un espai de trobada [...] i mai aconseguiran que sigui una frontera!", ha arrencat Puig, que ha carregat contra la el "fanatisme" i la "intolerància" que creu que s'ha instal·lat a Catalunya. "El federalisme sí que és democràcia, és avançar junts, buscar solucions junts", ha conclòs.

stats