Microsites 20/06/2016

Deu coses que potser no saps del candidat... Juan Carlos Girauta

De la traducció de guions a la Creu de l'Ordre al Mèrit de la Guàrdia Civil o les eleccions amb el PP

Ara
2 min
Juan Carlos Girauta va definir l’alcaldessa com una “persona sense estudis”

BarcelonaAquestes són 10 coses que potser no saps del candidat de Ciutadans (C's) a Catalunya per al 26-J, Juan Carlos Girauta (Barcelona, 1961):

1

Fill d’un advocat i d’una mestra de català, va estudiar als jesuïtes del carrer Casp de Barcelona i es va llicenciar en dret a la Universitat de Barcelona. Posteriorment també va fer un màster a Esade.

2

Explica que hi ha dos moments que l'han "marcat de per vida": el primer, un viatge a Atenes quan tenia 12 anys; l'altre, una estada de mig any a Miami, on va impulsar un projecte amb la Cambra de Comerç d'Espanya.

3

Va treballar durant una època traduint i adaptant guions per ser doblats al català i al castellà.

4

Ha estat condecorat amb la Creu de l'Ordre al Mèrit de la Guàrdia Civil.

5

Abans d'unir-se a Ciutadans havia militat al PSC. Va estripar el carnet socialista el 1986, quan assegura que va veure companys de partit aplaudint un assassinat d'ETA. Més tard es va presentar (sense sortir escollit) a tres eleccions amb el PP: municipals per Castelló d'Empúries i autonòmiques, el 2003, i generals el 2004. El maig de 2014 va ser escollit eurodiputat per C's juntament amb el llavors cap de llista de la formació taronja, Javier Nart.

6

Va escriure un llibre sobre la història del PSOE titulat 'La verdadera historia del PSOE. De Pablo Iglesias a Zapatero'. A part d'escriure, però, també li agrada molt llegir. Les seves vacances ideals inclouen un bon llibre a prop d'una piscina. Ara "devora" els llibres de l'autor francès Emmanuel Carrère.

7

Abans de ser eurodiputat ja era conegut per la seva participació en nombroses tertúlies televisives i radiofòniques. Ha passat per la COPE, Onda Cero, 8TV, Libertad Digital o esRadio, entre d'altres.

8

És un melòman. Es confessa apassionat de Schubert, Bach i Scarlatti, però allò que realment li agrada és el rock simfònic de Genesis i Pink Floyd. Toca la guitarra i canta, tal com va demostrar aquest diumenge en un míting interpretant 'Mediterráneo', de Juan Manuel Serrat.

9

Admet que no li agrada el futbol, però en aquesta campanya ha demostrat que embogeix amb 'la roja' i fins i tot s'ha posat a ballar per celebrar-ne una victòria.

10

Busca estones per veure sèries. Una de les que més li agrada és 'Danys i perjudicis', protagonitzada per Glenn Close, perquè li recorda la seva formació d'advocat. La seva sèrie preferida, però, és 'Borgen'.

stats