Microsites 23/06/2016

Fernández Díaz creu que les gravacions han de passar factura als "qui es posen al costat" de qui les han fet

El ministre adverteix als partits que "també els en pot passar a ells"

Núria Martínez
2 min
Fernández Díaz, durant una visita a una panificadora a Montcada i Reixac

Barcelona"No vull contribuir a donar-hi més ressò". Sota aquesta premissa, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha mantingut el mateix discurs que ahir i ha evitat valorar les noves publicacions. No obstant això, s'ha seguit mostrant contundent i ha tornat a carregar contra els partits que li demanen la dimissió. El ministre creu que a qui li ha de passar factura electoral és a "qui es posa al costat de qui ha comès el delicte" i no a "qui ho ha patit". "Els ciutadans ho decidiran a les urnes, però crec que no hauria de penalitzar-nos", ha insistit.

En una visita a una panificadora de Montcada i Reixac, ha advertit als altres partits que el que li ha passat a ell "li pot passar a qualsevol" i ha denunciat que és el "gènere més negre de la política". "He dit tot el que havia de dir. El que s'està produint es veu que té una clara intenció política", ha asseverat, i ha afegit que el preocupa que "cap dirigent" ho condemni.

Preguntat pels periodistes sobre les noves gravacions, ha expressat que no comentarà "una gravació il·legal i editada". "El sentit comú pot veure que quan parles en privat parles amb un to col·loquial", ha recordat, i ha afegit que cap partit ha condemnat aquesta "actitud delictiva i mafiosa".

Judici "sumaríssim"

Pel que fa a la compareixença al Parlament del director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, el ministre ha insistit que l'estan sotmetent a "un judici sumaríssim" i ha afirmat que no hi ha tornat a parlar.

En la mateixa línia, ha assegurat que les converses entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, són privades i ha reivindicat l'actitud "segura" que va mantenir a l'entrevista a 'El Hormiguero' d'ahir a la nit.

El ministre no ha volgut fer públic qui creu que és l'autor de les gravacions, però ha apuntat que en té "les seves informacions i opinions".

stats