Homs no té "cap dubte" de les paraules de Gordó i situa CDC com a "víctima d'un contuberni groller"

El candidat de CDC manté que al compareixença de De Alfonso al Parlament semblava un "programa d'humor". "Estan a les antípodes de la democràcia", ha insistit

Oriol March
2 min
El candidat de CDC a les eleccions, Francesc Homs, en roda de premsa als peus de la muntanya de Montserrat

Monestir de Santa Cecília (Marganell)El candidat de Convergència a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, ha assegurat aquest divendres en una roda de premsa al Monestir de Santa Cecília, situat al municipi de Marganell i a la vora de la muntanya de Montserrat, que la gent "no ha de fallar" a les eleccions "igual que nosaltres no vam fallar el 9-N. "No han de fallar per molta operació d'Estat que hi hagi", ha considerat sobre les converses entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso en què es conspirava per trobar draps bruts de CDC i ERC. "Estan a les antípodes de la democràcia", ha apuntat. "La compareixença al Parlament de De Alfonso semblava un programa d'humor", ha afegit.

"Tot i que es va assolir la democràcia, qui ens havia de dir que quatre dècades després es perseguiria gent pel que pensen", ha apuntat Homs, que s'ha referit al fet que CDC es va fundar fa 42 anys a la muntanya de Montserrat. "L'Estat vol posar a la presó a la gent que posa les urnes", ha considerat l'exconseller de la Presidència, que troba "molt greu" l'episodi de la conversa entre el ministre de l'Interior i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). "Tot i això, la gent no ens ha de fallar. Nosaltres no ho vam fer el 9-N", ha considerat. En referència a l'aparició del nom de Germà Gordó en la conversa com a home de consens per rellevar Artur Mas al capdavant de CDC, Homs no té "cap dubte" de la seva paraula -ahir l'exconseller de Justícia va negar qualsevol implicació- i ha assegurat que el partit és víctima d'un "contuberni groller".

Valoració del 'Brexit'

"El contrast de la qualitat democràtica de l'Estat i la democràcia britànica és molt gran", ha considerat Homs a l'hora referir-se al referèndum al Regne Unit que ha acabat amb el triomf dels partidaris de marxa de la Unió Europea (UE). "Em produeix vergonya que Pedro Sánchez digui que és una mala idea fer referèndums", ha apuntat el candidat, que ha demanat "abordar la qüestió catalana". "Hi ha assumptes pendents, i Espanya només fa que negar la realitat", ha ressaltat l'exconseller de la Presidència, que ha acusat l'Estat "d'enterrar el cap sota terra".

"La reacció al 'Brexit' demostra la incapacitat de la política espanyola i el seu rebuig a les eines que donen la veu al poble", ha indicat Homs.

stats