DIARI DE CAMPANYA DE CDC

Homs pedala cap al 26-J enmig de les turbulències pel cas Fernández Díaz

El candidat de Convergència ha sortit a primera hora de Taradell i ha arribat a Montserrat passades les 12 del migdia

Oriol March
2 min
El candidat de CDC a les eleccions del 26-J, Francesc Homs, abans de pujar cap al monestir de Montserrat

Monistrol de MontserratAmb un 'maillot' de Convergència -lema electoral inclòs- i acompanyat per la seva colla ciclista, Francesc Homs ha sortit de Taradell a primera hora. El destí: Montserrat. A la parada del cremallera de Monistrol de Montserrat l'esperaven membres de la sectorial d''Esports del partit, que li han fet costat en la pujada que condueix cap al monestir. Després de les fotos de rigor -ja amb una càmera GoPro agafada al casc, per gravar en primera persona aquest particular Tourmalet-, la comitiva s'ha dirigit cap a dalt amb el suport, també, de dos cotxes d'aquells amb el sostre ple de bicicletes que s'acostumen a veure en les grans voltes ciclistes. Cap detall es deixa al marge a l'hora de fer que els actes de campanya quedin ben aparents a la televisió.

La pedalada d'Homs, en aquest final de campanya, és també metafòrica. L'escàndol general arran de la conversa entre Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior en funcions, i Daniel de Alfonso, director -fins dimecres que ve- de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), ha acabat trastocant internament Convergència. El nom de Germà Gordó, exconseller de Justícia, exsecretari del Govern i exgerent del partit, apareix en boca de De Alfonso com a home de consens entre l'establishment per rellevar Artur Mas al capdavant de CDC. No és cap secret, dins de les parets nacionalistes, que Homs i Gordó no són precisament amics. El seu pas per Palau -un com a secretari general de Presidència i posteriorment com a conseller del ram, i l'altre com a secretari del Govern en la legislatura del 2010 al 2012- va minar la relació entre dos membres de l'anomenat 'pinyol' de Mas a l'oposició.

Homs diu sovint que les seves intervencions les pensa mentre va en bicicleta. En la roda de premsa posterior a la sortida en grup ha parlat del 'Brexit', del cas Fernández Díaz i de com ha anat la campanya. Una campanya que es presentava com la "més convergent de la història" i que, precisament, així ha estat. La imatge del candidat intervenint davant dels mitjans amb la muntanya de Montserrat al darrere després de 83 quilòmetres -i un esmorzar a Moià- en són el viu exemple. És aquí on, fa quaranta-dos anys, es va fundar Convergència.

stats