Iglesias admet que el referèndum a Catalunya no serà una “línia vermella” per formar govern a Espanya

"Tenim una proposta clara però estem disposats a escoltar-ne de millors", afirma, en referència al procés sobiranista

Ara
1 min
El candidat d'Units Podem, Pablo Iglesias, ahir al debat de candidats

BarcelonaEl candidat d'Units Podem al 26-J, Pablo Iglesias, sempre ha deixat clar que lluitarà perquè Catalunya es quedi dins d'Espanya, si bé s'ha compromès amb el dret a decidir dels catalans. "Sempre respectarem el vostre dret a decidir perquè som demòcrates", insistia dissabte en un multitudinari acte a l'Arc de Triomf de Barcelona. Aquesta promesa, però, l'ha matisat aquesta nit en el debat televisat entre els quatre principals candidats a la Moncloa.

D'una banda, ha defensat el referèndum d'autodeterminació a Catalunya, amb l'argument que "no s'ha de tenir por de la democràcia" i que seria plenament constitucional, mentre que de l'altra ha garantit que la consulta no serà una línia vermella en les negociacions per formar govern després del 26-J. "Tenim una proposta clara però estem disposats a escoltar-ne de millors", ha admès, i ha afegit: "En una negociació de govern mai hi ha línies vermelles".

Les paraules d'Iglesias donaven resposta al cap de llista del PSOE, Pedro Sánchez –el seu soci prioritari a l'hora de formar govern–, que ha acusat Podem de prioritzar el dret a decidir abans que un acord de govern progressista. A més, tant Sánchez com el candidat de C's, Albert Rivera, han criticat el fet que Podem tingui partidaris de la independència a les seves files. Amb tot, Iglesias s'ha mostrat disposat a "dialogar i parlar amb el PSOE i els partits nacionalistes" per trobar "una solució nova" per a Catalunya, perquè "l'immobilisme ha convertit les polítiques en una fàbrica d'independentistes", ha dit.

stats