Microsites 26/06/2016

La participació a Espanya es manté gairebé calcada a la del 20-D i a Catalunya baixa tres punts

A Barcelona el percentatge de votants cau cinc punts respecte al desembre

Ara
1 min

BarcelonaAmb gairebé totes les meses del 26-J analitzades, la participació a la tarda tant a Catalunya com al conjunt de l'Estat havia caigut amb força respecte de la que es va registrar a la mateixa hora el 20-D. Però el que passa és que els ciutadans han anat a votar més tard: la xifra final és gairebé calcada a la de les últimes eleccions: un 69,64%, molt poc per sota del 69,67% dels comicis del desembre.

En el cas català, la participació sí que ha baixat d'una manera més sensible, fins al 65,45%, gairebé tres punts menys que la de fa sis mesos (68,63%). A Barcelona la diferència de participació encara creix més, fins al 67,36%, mentre que al desembre la mobilització va arribar al 72,32%. Així doncs, a la Ciutat Comtal ha davallat gairebé cinc punts.

Al migdia, la participació al conjunt de l'Estat era d'un 36,87%, una xifra gairebé idèntica a la que es va registrar a la mateixa hora el 20-D (36,91%). A Catalunya, en canvi, s'ha registrat un 32,32% de participació en aquest primer avanç, tres punts menys que la mobilització registrada fa sis mesos (35,24%).

Caldrà analitzar els motius de la caiguda de la participació a Catalunya, i sobretot a Barcelona, si bé el fet que les eleccions se celebrin en ple cap de setmana llarg de Sant Joan –i les retencions que s'estan registrant en l'operació tornada– hi podria tenir alguna cosa a veure.

stats