Microsites  /  Eleccions 26-J 27/06/2016

El PSPV es queda sense senadors, el PP en suma 9 i A la Valenciana n'aconsegueix 3

Els socialistes valencians es queden per primera vegada sense representació a la cambra alta

Efe
1 min
El líder del PSPV, Ximo Puig, va apostar per una entesa per al Senat per poder disputar la majoria al PP a la cambra alta.

ValènciaEl Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha tornat a aconseguir nou senadors en les eleccions generals del 26 de juny, els mateixos que al desembre, i els altres tres que estaven en joc al País Valencià han anat a parar a la coalició A la Valenciana, que en guanya dos. Per contra, el PSPV ha perdut una representació que històricament havia aconseguit en tots els comicis generals.

Amb més del 99% dels vots escrutats, el PP manté la majoria absoluta, en reeditar els seus tres senadors a cadascuna de les tres circumscripcions del País Valencià.

Els socialistes, que van intentar sumar-se a la coalició de Compromís-Podem-Esquerra Unida i no van poder fer-ho per la negativa del líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'han quedat sense els dos escons que tenien a Alacant i Castelló, i per primera vegada perden una representació que havien aconseguit en tots els comicis celebrats des del 1977.

D'aquesta manera, els altres tres senadors dels dotze que es trien al País Valencià han anat a parar a la coalició de Compromís-Podem-EUPV: A la Valenciana, a raó d'un per cadascuna de les circumscripcions.

stats