Què ha passat amb els blocs electorals a TV3?

"Aquests dies s’està imposant de manera discreta però sensata l’honestedat professional i la lògica informativa"

i
Mònica Planas
2 min

Crítica de TVHan passat cinc dies de campanya electoral i als Telenotícies no hem sentit ni un sol cop la cançoneta de totes les eleccions. Aquella en què el presentador recorda que els periodistes no firmen les informacions com a protesta pels blocs electorals, que els obliga a treballar sota la tirania del cronòmetre i la representativitat.

Per què ara no es queixen? Doncs si hem de jutjar per com s’està informant de la campanya és evident que els blocs electorals han desaparegut. Aquests dies s’està imposant de manera discreta però sensata l’honestedat professional i la lògica informativa. I amb resultats impecables. Ja no hi ha l’ordre de partits de més gran a més petit sinó que el relat periodístic s’estableix en funció de l’actualitat del dia. Tampoc hi ha la tirania de la durada de la informació en funció del partit. Els serveis informatius de TV3 han aconseguit una proesa.

Criteris periodístics

Salta a la vista que no han volgut donar cap repercussió a aquest fet ni s’han penjat cap medalla. Es nota la cautela de no voler aixecar la llebre i de continuar treballant com mana l’ofici. Quin serà el primer partit polític que reclamarà el retorn a la tirania dels blocs? Quan trigarà la Junta Electoral a imposar el cronòmetre? La informació durant la campanya és un dret dels ciutadans i s’ha de regir per criteris periodístics avalats pels professionals que hi treballen, no per la doctrina dels blocs feta a cop de rellotge i matemàtiques. Aquesta campanya fa mandra a tothom. Estem saturats. Però de vegades d’un gran mal en surt un gran bé. Com a mínim ha servit perquè els serveis informatius guanyin la batalla contra els blocs electorals. Enhorabona, companys! (I que duri...)

stats