Contingut patrocinat
Especials 18/07/2023

La 4a edició del BNEW situa Barcelona en l’epicentre mundial de la nova economia

Barcelona New Economy Week (BNEW) se celebrarà del 2 al 5 d’octubre al DFactory Barcelona, el major ecosistema d’indústria 4.0 del sud d’Europa liderat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona

Redacció
3 min
El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, en una de les sessions celebrades a la darrera edició de BNEW.

Segons l’últim rànquing elaborat per l’Associació Internacional de Congressos i Convencions (ICCA, per les seves sigles en anglès), Barcelona reafirma un any més el seu lideratge com a ciutat de fires i congressos a escala mundial. Més de 20 anys consecutius liderant un dels rànquings més prestigiosos i importants pel que fa a turisme MICE, de generació de coneixement i networking, i de posicionament de la marca Barcelona a escala internacional. De fet, segons Turisme de Barcelona, la capital catalana entra dins del top 5 de les ciutats preferides per organitzar congressos internacionals de qualsevol índole.

En aquest context, Barcelona acollirà, entre el 2 d’octubre i el 5 d’octubre, la quarta edició del Barcelona New Economy Week (BNEW), que torna a la ciutat per transformar-la, de nou, en el centre mundial de la nova economia. La celebració del congrés es portarà a terme a l’emblemàtic edifici DFactory, el hub de desenvolupament de noves tecnologies liderat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB). Al llarg dels 4 dies, l’esdeveniment B2B agruparà les àrees més rellevants del panorama social a escala mundial, i contribuirà a agrupar els principals actors i empreses que revolucionaran l’economia aquests pròxims anys.

Segons el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro“el BNEW ofereix un entorn únic que impulsa la col·laboració i l’intercanvi de coneixement entre diferents sectors i disciplines”. “Fomentem la sinergia entre les empreses, start-ups, les institucions acadèmiques i l’administració pública a través de les taules rodones, conferències i exposicions que organitzem al llarg dels 4 dies que celebrem el congrés. Des del CZFB hem abocat el nostre esforç i coneixement en l’organització d’aquest esdeveniment, que esperem que aporti un gran valor a la societat i a la indústria”, afegeix.

La nova edició del BNEW reunirà més de 500 ponències que oferiran fins a 140 hores de contingut, distribuïdes en 100 panells, sessions i debats sota set grans temàtiques que engloba el paraigua de la nova economia: Proptech, Digital Industry, Mobility, Sustainability, Talent, Health i Experience. El BNEW torna a la ciutat en un format híbrid, amb una part presencial i una altra de digital que es complementaran entre si, i que sobretot asseguraran l’accés a les taules rodones i ponències a qualsevol persona, independentment del lloc o ubicació on es trobin.

El BNEW ofereix un entorn únic que impulsa la col·laboració i l’intercanvi de coneixement entre diferents sectors i disciplines.

7 esdeveniments B2B connectats entre ells

Els set sectors que ocuparan l’agenda d’aquesta 4a edició del BNEW, i que es portaran a terme de manera simultània al DFactory, són les següents. En primer lloc trobem BNEW Proptech, que aprofundirà en el paper de les eines tecnològiques aplicades al Real State i quin impacte tenen en aquest sector. En segon lloc, el BNEW Health, que té com a objectiu entendre la implicació de la indústria 4.0 en la promoció de la innovació en el sector de la salut.

Com en les anteriors edicions també trobarem el BNEW Digital Industry, des d’on s’abordaran diverses àrees d’innovació en aquesta indústria i desenvolupament tecnològic, com són la robòtica i la intel·ligència artificial. En el seu cas, el BNEW Talent intentarà donar resposta a les noves necessitats formatives que s’estan creant a causa de les noves tendències de consum i de producció. El BNEW Sustainability reflexionarà sobre els ODS i com les empreses privades i els organismes es poden alinear a l’Agenda 2030.

Per acabar, el BNEW Mobility presentarà aquelles solucions més disruptives en matèria de mobilitat per part del sector privat i el públic que tenen com a finalitat reduir la petjada de carboni, i el BNEW Experience oferirà un espai d’oci on el públic assistent podrà gaudir de la gastronomia, la cultura i el disseny de Barcelona.

La transmissió de coneixement és essencial per créixer com a societat i seguir apostant i aportant valor a tots els actors implicats, ja siguin de l’àmbit privat, com el públic i també la ciutadania. Aquesta generació de coneixement ens recorda les connexions mentals, on moltes idees i experiències formen part d’un tot. I en certa manera és el que oferim també amb el BNEW, l'oportunitat de fer networking i de compartir coneixement sobre un denominador comú: els reptes i la revolució de la nova economia”, afirma Blanca Sorigué, directora general del CZFB.

Per inscriure’s al BNEW ja es pot accedir a la plataforma d’accés des de la seva pàgina web, on també ja es poden consultar altres detalls de l’esdeveniment. I no ens podem oblidar dels canals oficials, com Twitter i LinkedIn, on s’aniran explicant tots els detalls i es presentaran els speakers i les empreses participants.

Ves al vídeo
stats