Especials 26/02/2013

Benet XVI rebrà el títol de “papa emèrit”

En el moment que el Pontífex abandoni el seu càrrec també haurà d'entregar l'Anell del Pescador, que es destruirà immediatament

Efe
1 min

Ciutat del VaticàEl papa Benet XVI seguirà dient-se la Seva Santedat i tindrà el títol de “papa emèrit” o “Romà Pontífex emèrit”, una vegada deixi el seu càrrec, segons ha informat aquest dimarts el portaveu del Vaticà, Federico Lombardi.

El títol “emèrit” és usat quan una persona amb un estatus es retira del seu càrrec i en conserva els seus honors, grau i estipendi.

Benet XVI vestirà sotana blanca, senzilla i sense esclavina, i seguirà utilitzant les mateixes sabates vermelles que li van regalar l'any passat en un viatge a Mèxic i que assegura que són "molt còmodes". En aquest mateix moment, però, deixarà d'usar l'Anell del Pescador, que simbolitza el poder pontifici, i quedarà inutilitzat, com també el segell de plom que serveix per segellar documents importants.

Joseph Ratzinger, que deixarà de ser papa a les vuit del vespre el 28 de febrer, s'emportarà a la seva residència provisional al Castel Gandolfo els documents privats, mentre que els del Pontificat quedaran al Vaticà per ser arxivats.

Lombardi també ha explicat que els cardenals seran convocats l'1 de març, en plena Seu Vacant –interregne que va des que mort o renuncia un papa fins que s'escull el seu successor–, perquè assisteixin a les congregacions prèvies al conclave, que, probablement, començarà el dia 4 de la setmana següent. El nou papa serà escollit per 115 cardenals amb una majoria de dos terços.

stats