Especials 17/07/2012

El primer avió que 'aterra' a l'aeroport de Castelló és el que corona l'escultura de Carlos Fabra

L'estàtua de l'artista Juan Ripollés situada a la rotonda d'accés a les instal·lacions està inspirada en l'expresident de la Diputació de Castelló

Efe
1 min
L'escultura dedicada a Carlos Fabra a l'aeroport de Castelló

CastellóEl primer avió ja ha 'aterrat' a l'aeroport de Castelló. Però no es tracta d'una aeronau comercial, sinó d'un avió d'acer inoxidable que completa l'escultura que l'artista Juan Ripollés ha instal·lat a les portes de l'aeròdrom, inspirada en l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra.

La figura 'L'home avió' –que el seu autor explica amb tot detall en un vídeo de TV3– té un cost de 300.000 euros, que ha d'abonar l'empresa pública Aerocas, tot i que finalment ha costat 427.000 euros. La diferència l'abonarà l'artista, segons ha explicat ell mateix aquest matí després d'acabar les obres de l'escultura, de més de 20 metres d'altura.

Ripollés s'ha mostrat molest per les contínues preguntes sobre les semblances de l'escultura amb l'expresident de la Diputació i expresident del PP de Castelló, Carlos Fabra, que va ser qui li va encarregar l'obra perquè també era al capdavant de la societat pública promotora de l'aeroport, Aerocas. L'artista ha dit als periodistes que les semblances i les comparacions són fruit de "la mala intenció" i de "voler veure el que no hi ha".

Ara sembla que Ripollés es desdiu de les declaracions que va fer mesos enrere, en les quals assegurava que, malgrat que no es tractava d'una escultura del mateix Fabra, s'havia inspirat en ell perquè considerava que l'expresident provincial va ser l'únic que des d'un primer moment va apostar per aquesta infraestructura.

stats