Publicitat
Publicitat

LÍBIA

Gaddafi bombardeja Misurata amb bombes fabricades a Espanya

Les tropes del règim de Trípoli intensifiquen els atacs al bastió rebel a l'oest de Líbia amb llançaments de bombes de dispersió MAT-120, que van comprar el 2007 a les empreses espanyoles Expal i Instalaza

Les forces del coronel libi Muammar al-Gaddafi han itensificat els bombardejos a la ciutat de Misurata després de dos mesos. Segons ha publicat el New York Times els atacs gaddafistes al bastió rebel a l'oest del país han estat amb llançaments de bombes de dispersió MAT-120 fabricades a Espanya el 2007, un any abans del tractat internacional que va prohibir la utilització d'aquest armanent. Dues empreses espanyoles fabricaven aquest tipus de bombes: Expal i Instalaza, que va deixar de produir-ne després del tractat internacional.


Les bombes de dispersió MAT-120 estan composades per 21 submunicions que quan explota pot destruir tancs i causar víctimes en un radi de 15 metres. La secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, ha assegurat que no tenien constància que Gaddafi utilitzés aquest tipus d'armament, tot i que ha dit que no la sorprèn el que les tropes gaddafistes són capaces de fer. Les forces del coronel també han començat a utilitzar míssils Graf en la nova onada d'atacs a la ciutat.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT