Especials 05/05/2013

Israel torna a atacar amb míssils una instal·lació militar en un suburbi de Damasc

Les forces israelianes ja van bombardejar aquest complex el gener. Es tracta del segon atac a Síria en menys de 48 hores

Efe
2 min

El CaireIsrael ha atacat amb míssils a primera hora d'aquest diumenge un centre d'investigació militar als afores de Damasc, segons han informat els mitjans estatals sirians i grups opositors. Aquest complex de recerca es troba a Jamaraya, a Mont Qasium, en un suburbi de la capital siriana.

Segons l'agència oficial Sana, l'atac, que ha produït diverses explosions, ha causat un nombre indeterminat de víctimes.

D'acord amb el relat dels residents del barri perifèric de Qudseyya, s'han vist avions mentre se sentien explosions provinents del Centre d'Investigació i Estudis Científics i de dos dipòsits d'armes a les zones de Jamaraya i Hama, segons ha informat l'Observatori Sirià de Drets Humans, un grup opositor amb seu a Londres.

L'atac, que Israel no ha reivindicat, ha causat una gran explosió, i en diverses gravacions difoses per internet per activistes sirans es veu un gran incendi a la zona muntanyosa on hi ha el complex.

Suport "terrorista"

La televisió estatal ha informat en un urgent que aquesta "agressió israeliana" s'ha vist acompanyada per "intents de grups terroristes d'assaltar punts de control militars en diverses zones", i ha especificat que les forces del règim han aconseguit repel·lir aquests atacs i han provocat "morts i ferits" entre els rebels.

L'agència Sana, portaveu del règim, ha qualificat el bombardeig israelià de "temptativa clara per ajudar els grups terroristes armats després dels forts cops que ha rebut", en al·lusió als rebels que combaten contra el règim de Baixar al-Assad.

El mateix objectiu que al gener

Aquestes mateixes instal·lacions militars ja van ser bombardejades a finals del gener passat en un atac militar que Israel no va reivindicar, però que diversos mitjans locals i internacionals han relacionat amb un possible enviament d'armes a l'Iran.

Aquest bombardeig es produeix menys de 24 hores després d'un altre atac amb míssils a un comboi amb armes aparentment destinades a l'organització xiïta libanesa a Hezbol·lah.

stats