Publicitat
Publicitat

LES REVOLTES AL MÓN

Cliqueu aquí per fer caure un dictador

El setmanari 'The Economist' crea un índex interactiu que permet als usuaris combinar diversos factors per determinar en quin país esclatarà la pròxima revolta

Quin serà el proper règim que caurà al món? El web del setmanari The Economist ha desenvolupat un gràfic interactiu perquè els mateixos usuaris ho puguin concloure a partir dels factors que considerin més determinants. L'eina ha estat batejada com a Índex de llançament de sabates, una referència metafòrica a la protesta consistent a llançar una sabata, com va fer un iraquià a George Bush quan va visitar el país Iraq, en un gest que s'ha convertit en símbol de la revolta.

Per predir en quin país hi haurà la pròxima revolta, l'aplicació permet fer una ponderació subjectiva a partir de factors com ara els anys que fa que el líder del país és al poder, el PIB per persona o el nombre d'habitants de més o menys de 25 anys. També es pot valorar a partir de la taxa d'alfabetització d'adults, el percentatge de persones que són usuàries d'internet o els rànquings de democràcia, de corrupció o de llibertat de premsa. Els internautes poden aplicar la seva pròpia ponderació a cada variable per veure quin país pot ser el pròxim a fer caure el seu dirigent.

La iniciativa arriba dies després que el setmanari publiqués un gràfic elaborat pel propi mitjà en què es pronosticaven els propers règims en caure a partir d'uns criteris tancats. El resultat donava Iemen en primer lloc i Líbia en segona posició.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT