Ara entitats
Especials 06/09/2013

"Les acompanyem fins que comencen una nova vida"

La Fundació Acollida i Esperança atén persones que pateixen exclusió social

A.g.m.
1 min

Acompanyament a diversos nivells

La Fundació Acollida i Esperança atén persones que pateixen exclusió social, la majoria de les quals afectades pel VIH. "L'objectiu és acollir-les i acompanyar-les, amb eines i oportunitats perquè millorin la seva qualitat de vida", explica Natalia Touzón, responsable de comunicació de l'entitat. "La fundació té diversos recursos que cobreixen tot el procés, fins que la persona és capaç de començar una nova vida", afegeix Touzón.

Les cases residència de Badalona i la Bisbal d'Empordà, amb 25 places cadascuna, són el primer dispositiu. Reben persones que, en molts casos, estaven vivint al carrer. "Quan es veuen capacitades, els professionals valoren si poden fer el següent pas", explica Touzón. Es tracta d'un pis d'acollida on els usuaris ja fan una vida més autònoma. L'últim nivell és un servei de suport que els ajuda a llogar un pis i ser absolutament independents. A banda, l'entitat té un centre especial de treball que dóna feina a una vintena de treballadors.

Servei de dentista a preu reduït

"Una persona amb VIH sol tenir moltes complicacions mèdiques afegides, i una altra de les coses que els passa és que tenen molts problemes amb les dents, que es deterioren molt fàcilment", assenyala la responsable de comunicació de la Fundació Acollida i Esperança. Per aquest motiu, juntament amb una entitat d'odontologia solidària, ofereixen un servei de dentista a preu molt reduït per a persones amb VIH, siguin usuaris dels altres serveis de la fundació o no. Touzón afegeix: "Per a ells és important, pel que fa a l'autoestima, cuidar-se una mica en aquest sentit".

stats