Especials 19/06/2012

Compromís per formar govern a Grècia

Els conservadors de Nova Democràcia pacten amb els socialistes del Pasok un executiu d'unitat nacional que sumarà majoria absoluta. Està previst que aquest dimarts es formalitzi el nou gabinet

Cristina Mas
1 min
El líder de Nova Democràcia i de l'Esquerra Democràtica durant la reunió de dilluns a Atenes. Tans Samaràs com Venizelos volen que aquesta formació entri també al govern. AFP

Enviada especial a AtenesEls partits proeuropeus grecs no han perdut temps des de les eleccions de diumenge. Els conservadors de Nova Democràcia i els socialistes del Pasok, els dos partits que van avalar les condicions del rescat de Grècia i que han obtingut prou suport a les urnes per governar, ja han acordat formar un govern d'unitat nacional.

La incògnita, ara per ara, és si el partit de centreesquerra Dímar, l'Esquerra Democràtica, se sumarà a la coalició. Està previst que el líder del Pasok, Evànguelos Venizelos, es reuneixi aquest dimarts al matí amb Fotis Kouvelis, el líder de Dímar, que defensa la continuïtat de Grècia dins de l'eurozona i que ha presentat una llista de condicions per unir-se al nou gabinet.

"Hi ha d'haver acord com a molt tard dimarts a la nit", va etzibar dilluns Venizelos després de reunir-se amb Samaràs. "Intentaré formar un govern de salvació nacional amb els partits que creuen en l'euro i en l'orientació europea de Grècia", va dir prèviament el líder conservador.

stats