Especials 12/09/2012

Almunia veu "precipitat" dir que Catalunya quedaria fora de la UE si s'independitza

En declaracions a la SER, el vicepresident de la Comissió Europea creu que el clam d'aquesta Diada a Barcelona volia demostrar un "neguit molt profund"

Ara
1 min
Joaquín Almunia / SER

BarcelonaBrussel·les rectifica i troba ara precipitat dir que si Catalunya s'independitza quedarà fora de la UE. L'endemà de la gran manifestació independentista a Barcelona, el vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia, ha dit en declaracions a la Cadena SER que troba "precipitades" les declaracions del portaveu de l'executiu comunitari, Olivier Bailly, que aquest dimarts al migdia va advertir que si Catalunya vol adherir-se a la Unió Europea, haurà de fer-ho d'acord amb els tractats i les disposicions sobre l'adhesió i que, mentrestant, aquesta nova entitat no seria part de la UE.

"Aquesta mena de declaracions, amb tot el respecte al portaveu que les va fer, em sembla que són precipitades, perquè no tenen res a veure amb l'estat d'ànim que vam veure ahir, aquest crit que hem escoltat, les imatges que hem vist amb discussions sobre qui ha de pertànyer o deixar de pertànyer a la UE ", ha afirmat Almunia.

El comissari de la Competència també creu que els catalans que es van manifestar aquest dimarts en la marxa independentista volien demostrar un "neguit molt profund". Adverteix, però, Almunia que "no es poden treure conclusions polítiques precipitades".

stats