Especials 04/11/2012

"Aprenem un nou ofici i el fruit del treball permet ajudar els altres"

Un grup de Mossos d'Esquadra del Baix Llobregat han canviat la pistola i les manilles per l'aixada i el rasclet. En les seves hores lliures cultiven un hort solidari i la collita la cedeixen a persones necessitades. Al projecte també s'hi han afegit policies locals i bombers

Josep Ferrer
1 min

BUSQUEM GENT QUE SE'N SURT. EXPLICA'NS CASOS QUE CONEGUIS

o bé

FES-NOS ARRIBAR IDEES PER AFRONTAR CRISIS I ENTREBANCS

En una de les moltes reunions que els comandaments dels Mossos d'Esquadra fan regularment amb diferents agents socials i econòmics van tenir coneixement d'una dada colpidora: a Catalunya, en cinc anys, el nombre de persones que rebien l'ajuda de Càritas havia augmentat en 645.000.

Cristina Manresa, cap de la regió metropolitana sud dels Mossos d'Esquadra, va parlar amb els seus companys. I se'ls va acudir que podien ajudar fent d'agricultors, una feina que no té res a veure amb la de policia. Van contactar amb el sindicat Unió de Pagesos (UP) i van aconseguir que un pagès de Sant Boi de Llobregat els cedís mitja hectàrea de terreny del Parc Agrari per poder-lo convertir en hort solidari.

Aquesta idea solidària també la van fer extensiva a la Policia Local de Sant Boi i al cos de Bombers de la Generalitat d'aquesta ciutat del Baix Llobregat, "de manera que fos un projecte conjunt dels cossos de seguretat".

Podeu llegir l'article a l'ARA Premium de l''Ara Tu'.

stats