Microsites #ARASocial 24/11/2014

Associació Sant Tomàs: "La gent a vegades té una certa por dels discapacitats intel·lectuals"

L'entitat treballa a la comarca d'Osona per millorar la qualitat de vida de les persones de totes les edats amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies

Martí Gelabert
2 min
L'entitat dóna servei a persones des del naixement fins a edat avançada / Associació Sant Tomàs

BarcelonaL'associació Sant Tomàs té com a missió general millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies a Osona. Amb una diversitat molt extensa de serveis, l'entitat treballa per assolir els seus reptes principals. "Atenem gent des que neixen fins que tenen una edat avançada", explica la responsable de comunicació de l'associació, Aina Arboix.

En aquest sentit, l'entitat ofereix serveis "d'educació especial, d'atenció i inserció laboral, de lleure i esport, entre altres", indica Arboix. També compten amb un centre especial de treball, un d'habitatge i un d'acolliment residencial.

Entre aquests eixos, "l'objectiu de Sant Tomàs també és innovar amb projectes i buscar noves formes d'autofinançament" per poder continuar amb la seva tasca, segons expressa Arboix. Per això mateix es realitzen sopars, concerts o curses solidàries. "Cada any hem de fer dues activitats multitudinàries per trobar finançament", indica.

Però a nivell de consciència social, l'entitat compta amb el valor afegit dels més de 45 anys de treball que acumula. "Tenim la sort que s'ha fet una feina molt important. La gent ens coneix molt i això ajuda", exposa la responsable de comunicació. De tota manera, encara hi ha camí per fer. "En el fons no hi ha igualtat. La gent a vegades té una certa por dels discapacitats intel·lectuals. Hi ha un cert respecte i no acaba d'haver-hi conscienciació", lamenta.

El nombre de persones ateses per l'associació va en augment. "El centre de desenvolupament infantil i atenció precoç és el que creix de manera més proporcional". En relació a la forta demanda, Arboix adverteix que alguns serveis dels quals disposen no donen l'abast amb les capacitats que l'entitat pot assolir.

Nom de l'entitat: Associació Sant Tomàs

Àmbit d'actuació: persones amb discapacitat intel·lectual i els seus familiars d'Osona

Serveis: educació especial, atenció i inserció laboral, lleure i esport, acolliment residencial

Web: www.santtomas.cat

stats