POLÍTICA
Especials 01/03/2012

Rita Barberá i Alberto Fabra, escridassats en la primera 'mascletà' de les Falles

Centenars de persones protesten contra les retallades en educació, les càrregues i la gestió de les institucions valencianes

Acn
2 min
Manifestants protestant durant la primera mascletada

ValènciaLa protesta contra les retallades en l'ensenyament públic, les càrregues policials i la gestió del govern valencià s'han traslladat a la primera 'mascletà' de les Falles. La sortida al balcó de l'Ajuntament de València de l'alcaldessa Rita Barberá i el president Alberto Fabra ha anat acompanyada d'una xiulada per part de centenars de persones. Diluïts per una megafonia que reproduïa cançons tradicionals de les festes, els manifestants han demanat la dimissió de la delegada del govern espanyol i han cridat en contra de les retallades. Al final de l'espectacle pirotècnic, la protesta s'ha fet més visible i sonora, quan els manifestants s'han desplaçat davall el balcó amb nombroses pancartes i crits. Convocats a través de les xarxes socials amb etiquetes a Twitter com #intifalla o esdeveniments a Facebook que conviden a protestar durant els actes de les Falles, els manifestants han escridassat l'alcaldessa Rita Barberá i el president del govern valencià, Alberto Fabra, a la sortida al balcó de l'Ajuntament de València amb crits de "Fora, fora!".

Centenars de persones amb pancartes i llibres a la mà denunciaven així el seu desacord amb les retallades en l'ensenyament públic i les darreres actuacions policials. En acabar l'espectacle pirotècnic i un cop desplaçades les tanques de seguretat, els manifestants s'han concentrat davall el balcó de l'Ajuntament de València amb nombroses pancartes i crits. "Som el poble, no l'enemic" o "Delegada, dimissió" han acompanyat els crits en contra de l'alcaldessa i el president de la Generalitat Valenciana.

La protesta respon a diverses iniciatives per donar continuïtat a l'anomenada 'primavera valenciana' durant les Falles. Algunes convocatòries a través de les xarxes socials proposen fer visible la protesta durant les 'mascletaes', aprofitant que són retransmeses en directe per Canal9. Els manifestants proposen una xiulada general a la sortida al balcó de l'alcaldessa, acompanyada de targetes vermelles en protesta. La iniciativa fins i tot compta amb un calendari temàtic de protestes que s'ha iniciat aquest dijous amb la consigna "Contra la repressió policial i per la defensa de les llibertats i els drets fonamentals". Les jornades inclouen temes com la reivindicació de millors serveis socials, educació, sanitat, justícia, memòria històrica, no criminalització dels immigrants, igualtat de gènere, manipulació informativa, corrupció, drets dels treballadors, privilegis de la banca, democràcia i sobirania popular, entre altres.

stats