Contingut patrocinat
Especials 12/09/2023

La Barcelona New Economy Week (BNEW) impulsa el paper clau de la ciutat com a capital de la nova economia

Del 2 al 5 d’octubre se celebra al DFactory Barcelona la quarta edició d'aquest esdeveniment internacional que impulsa el Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

Redacció
4 min
La Barcelona New Economy Week (BNEW) se celebra persencialment al DFactory Barcelona, però també online.

Barcelona és un motor d’innovació fonamental per a la indústria 4.0, com evidencia el fet que dels 96 centres d’innovació situats a Catalunya, el 82% estiguin ubicats a la capital catalana, segons dades d’un recent informe elaborat per Mobile World Capital. A més, cal destacar que la regió ha aconseguit duplicar la xifra de centres d’innovació respecte a les dades del 2018.

Són molts els indicadors que mostren el gran potencial de la Ciutat Comtal, com, per exemple, l'últim informe Tech Cities: the global intersection of talent and real estate de Cushman & Wakefield, que analitza les 115 ciutats més tecnològiques, i que ha reconegut el pes de Barcelona –amb 41.000 llocs de treball relacionats amb el sector tecnològic– i la seva gran capacitat d’atracció de grans empreses d’aquest àmbit.

La innovació i la tecnologia són aspectes lligats a l’avanç de la nova economia, el tema central de la quarta edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW). Un esdeveniment transgressor i únic, impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, que tindrà lloc entre els dies 2 i 5 d’octubre al DFactory Barcelona, un edifici emblemàtic de la ciutat de Barcelona que compta amb espais oberts, diàfans, digitals i que està compromès amb l’Agenda 2030.

En aquesta nova edició, el BNEW comptarà amb la participació de 400 empreses, i preveu superar els 12.000 assistents, amb representació de 70 països d’arreu del món. Les xifres avalen l’estratègia disruptiva d’aquest esdeveniment que promou la indústria 4.0, que tindrà 7 grans temàtiques connectades entre si, amb la participació de més de 500 speakers que oferiran fins a 140 hores de contingut, distribuïdes en 100 panels, sessions i debats.

7 temàtiques clau per a la nova economia

BNEW és un esdeveniment B2B que compta amb un format físic i també digital que reunirà 7 sectors clau: Proptech, Indústria Digital, Mobilitat, Sostenibilitat, Talent, Salut i Experiència.

Set verticals que convertiran Barcelona en la capital europea de la nova economia. Aquest format permet arribar, de forma simultània, als professionals de diversos sectors econòmics, indústries, petites i mitjanes empreses, a les grans corporacions, a les administracions públiques i institucions i start-ups.

Aquesta nova edició comptarà amb dues noves verticals: Proptech i Salut. Per una banda, la temàtica Proptech, que sota el paraigua Construint un món millor presentarà les eines tecnològiques aplicades al real estate que responen a les necessitats de promotors, inversors, bancs i entitats financeres, assessors immobiliaris, empreses de disseny d’interiors i arquitectura, companyies d’assegurances i indústria auxiliar. De l'altra banda, destaca la vertical Salut, que posarà el focus en la importància de la salut de les persones i com, des de la indústria 4.0, es promou la innovació en salut mitjançant noves eines tecnològiques i digitals.

Per la seva banda, Indústria Digital serà la temàtica centrada en les empreses del futur. Les indústries, els centres de desenvolupament i innovació tecnològica, la indústria 4.0 i les empreses de robotització i automatització, intel·ligència artificial, IOT i blockchain ens presentaran els seus productes i serveis, i parlaran sobre els seus reptes futurs.

En el cas de Talent, es debatrà sobre les noves tendències de captació de talent i formació i les noves necessitats formatives que s’estan creant arran dels canvis de consum i producció que planteja la nova economia i la indústria 4.0, entre altres aspectes.

La vertical Sostenibilitat, sota el lema Respecte pel futur, presentarà solucions per a empreses privades i organismes públics pel que fa a la implementació dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) fixats a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

La temàtica vertical Mobilitat serà l’espai de referència per tractar la importància de la mobilitat sostenible, i comptarà amb representants del sector privat i el sector públic per aportar les millors solucions i tractar els principals reptes.

Finalment, BNEW Experiència tornarà a ser l’espai ideal on gaudir de la gastronomia, la cultura i el disseny de Barcelona, ciutat de referència en alta gastronomia i amb un patrimoni cultural únic.

Tal com destaca Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB: “El progrés futur ha de ser digital i sostenible, tenint en compte els interessos de la societat, en línia amb els ODS. Una realitat que només podrem assolir establint sinergies i comprometent-nos en el procés de transformació cap a la nova economia. Des del CZFB estem plenament alineats amb aquests objectius i, per això, hem preparat una ambiciosa edició del BNEW, que sorprendrà els assistents”.

Blanca Sorigué, directora general del CZFB i del BNEW, ha afegit que “el BNEW és un esdeveniment disruptiu, únic, que connecta sectors clau per a la nova economia i la indústria 4.0. Aquí s’estableixen relacions entre companyies nacionals i internacionals que es transformen en veritables avenços i en la generació de noves oportunitats de negoci”.

Un dels esdeveniments més rellevants del BNEW tornaran a ser els premis Millor Innovació BNEW, dins de l’Start-up Innovation Hub, que reconeixerà la tasca de les start-ups més disruptives dels sectors presents a l’esdeveniment.

Per poder inscriure-s'hi, el BNEW disposa d’una pàgina web amb tota la informació de l’esdeveniment, i els perfils de Twitter i LinkedIn són els perfils oficials des d’on s’estan donant a conèixer els speakers i les empreses participants.

stats