Consorci de la Zona Franca de Barcelona
Especials 12/07/2022

La Barcelona New Economy Week es consolida amb la tercera edició

BNEW, del Consorci de la Zona Franca, torna del 3 al 6 d’octubre per reforçar el posicionament de la ciutat com a capital mundial de l’economia 4.0

Redacció
2 min
El delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, i un dels moderadors del BNEW, Xavier Güell, durant l'edició del 2021

BarcelonaEl Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) manté la seva aposta per l’esdeveniment de referència de la nova economia, la Barcelona New Economy Week (BNEW). Després d’haver nascut en plena pandèmia i de l’èxit rotund de les dues primeres edicions, BNEW torna del 3 al 6 d’octubre per a una tercera edició que reforçarà el posicionament de la Ciutat Comtal com a capital de l’economia 4.0 a nivell mundial. 

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, afirma que “aquesta edició és sense cap mena de dubte la de la consolidació de BNEW. Vam crear l’esdeveniment en un moment en què la situació global no permetia celebrar les trobades tradicionals i, al mateix temps, vivíem una transformació sense precedents del model econòmic”. “En aquests anys hem estat capaços de posicionar Barcelona com el principal punt de trobada on afrontar els reptes que planteja l’economia 4.0”, afegeix.

Set sectors connectats

En aquesta ocasió, BNEW comptarà amb set verticals, tots sota el paraigües de la nova economia. Repeteixen respecte al 2021 Real Estate, Digital Industry, Sustainability, Mobility, Talent i Experience, el nou nom per al BNEW City, que permetrà seguir donant visibilitat a totes les possibilitats d’oci que ofereix Barcelona.

A més, s’incorpora com a nou vertical el BNEW Invest, que arriba per explorar les noves tendències d’inversió, oferint una perspectiva dels riscos i oportunitats que planteja l’economia postpandèmia tant per a les grans empreses com per a les pimes a Europa, l’Amèrica Latina, els Estats Units, Àfrica i el Pròxim Orient.

BNEW reunirà 600 speakers, que generaran 180 hores de contingut distribuïdes en 130 panels, debats i sessions. Igualment, hi haurà 400 empreses participants i més de 12.000 assistents als set verticals que se celebraran en paral·lel.

Imatge d'una de les sessions de debat del BNEW de l'any passat

Format híbrid

L’esdeveniment mantindrà el seu format híbrid per facilitar l’assistència de persones de qualsevol banda del món i augmentarà el seu aforament presencial davant de la millora de les circumstàncies sanitàries. En aquest sentit, BNEW compta amb una plataforma digital d’última generació des de la qual els participants de qualsevol país poden seguir en directe o en diferit els continguts que s’oferiran des dels platós situats a la DFactory Barcelona, el principal node d’indústria 4.0 del sud d’Europa. És l’edifici més singular, tecnològic i disruptiu d’Europa, i va ser impulsat i és gestionat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Cal destacar que la plataforma utilitza intel·ligència artificial per oferir un networking de qualitat per aportar a cada participant propostes de persones amb qui té interessos comuns. 

Entorn multisectorial

Blanca Sorigué, directora general del CZFB i de BNEW, destaca que “amb BNEW vam crear una nova manera de celebrar esdeveniments que ha arribat per quedar-se”. “En un context econòmic centrat en la reactivació, BNEW ofereix molt més que un espai de debat i reflexió, ja que es tracta d’un entorn multisectorial que permet tenir una visió global de la situació actual i, a més, convida a ampliar la xarxa de contactes dels participants”, afegeix.

Ja estan obertes les inscripcions gratuïtes per a la modalitat online, que es poden fer en aquest enllaç:

https://www.bnewbarcelona.com/registration.html?lan=es

Premis Millor Innovació BNEW

Aquesta tercera edició acollirà un cop més l’entrega dels premis Millor Innovació BNEW com a reconeixement a les start-ups més disruptives de cada un dels sectors presents en la cita. 

Així, es consoliden també aquests guardons, que el 2020 van comptar amb la presència del rei Felip VI i el president del govern, Pedro Sánchez, i el 2021 amb la de la vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño. 

Algunes de les empreses guardonades en les dues edicions precedents són Rimbo Rent, en la categoria de Real Estate, Econcrete en la temàtica de sostenibilitat i Opgroung en la de talent.

Èxit de les primeres edicions

Durant la primera edició, BNEW va assolir grans xifres, com els 10.000 registrats de 111 països. Amb tot, la segona edició, el 2021, va aconseguir superar-les i va arribar a més de 12.000 participants online, 3.000 assistents físics i 33.828 visualitzacions.

El 2021 hi va haver altres dades de rècord, amb un programa de debats format per 821 speakers internacionals de primer nivell en 244 sessions i 240 hores de contingut. A més, el format va permetre que el 47% dels participants fossin internacionals, de 145 països diferents, entre els quals predominaven Veneçuela, Colòmbia, Mèxic, l’Equador i l’Argentina.

stats