BBVA AMB L'EFICIÈNCIA ENERGÈTICA
Microsites 09/08/2019

Sostenibilitat i medi ambient, elements clau en les noves polítiques del BBVA

Línies de préstec per a habitatges verds, caixers sostenibles i oficines eficients marquen la direcció

Judit Monclús
3 min
Sostenibilitat i medi ambient, elements clau en les noves polítiques de BBVA

Segons el ministeri de Foment, els habitatges consumeixen un 18% de l’energia que s’usa a l’estat espanyol i emeten una quota molt important dels gasos que causen l’efecte hivernacle. Per aquest motiu, el BBVA ha llançat un nou préstec per finançar la promoció de nous habitatges amb consum energètic quasi nul. Els compradors que optin per aquesta línia de finançament verda del BBVA podrien beneficiar-se d’una bonificació en el diferencial de la seva hipoteca. L’entitat bancària considera important que siguin els consumidors els que obtinguin aquesta bonificació perquè és una manera efectiva de conscienciar sobre la importància de tenir cura del medi ambient.

El BBVA és la primera entitat a l’estat espanyol que ofereix als seus clients aquesta línia de préstecs i considera que el seu llançament ajudarà a fomentar l’adopció d’aquest estàndard de construcció eficient, accelerant la seva incorporació al parc espanyol d’habitatge nou. De fet, com a mostra de la seva lluita contra el canvi climàtic, el BBVA va aprovar l’any passat el Compromís 2025, pel qual mobilitzarà 100.000 milions d’euros fins aquell any en finançament verd, infraestructures sostenibles, emprenedoria social i inclusió financera. En el negoci de banca majorista, el banc té la capacitat, el coneixement i l’experiència per proveir als seus clients solucions de finançament sostenible, i juga un paper clau en el desenvolupament d’aquest mercat.

Caixers sostenibles

L’entitat bancària ha instal·lat a la seu del banc a Madrid, la Ciudad BBVA, el primer caixer sostenible dissenyat per reduir l’impacte mediambiental, tant durant la seva fase de disseny com al llarg de la seva vida útil. Fabricat i dissenyat per l’empresa Diebold Nixdorf, el caixer utilitza materials reciclables i ofereix un manteniment més eficient. Hi destaca l’absència d’impressora de rebuts i de lector de targetes, ja que el client hi podrà fer les operacions amb la tecnologia 'contactless' NFC del seu telèfon mòbil. A més, el caixer DN SeriesTM 200 (a la imatge) utilitza tecnologia LED d’última generació en els sistemes lluminosos i elèctrics, fet que permet un estalvi del 25% en el consum elèctric, que augmenta fins al 50% si es troba en mode ‘estalvi d’energia’.

“L’eficiència energètica i l’estalvi en paper redueixen l’impacte mediambiental, i són accions que s’emmarquen en el nostre compromís amb la societat i que ens permeten alinear la nostra activitat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Acord de París. És un pilot, però en un futur hi haurà una fase d’expansió a tot l’Estat”, assenyala Luis Javier Blas, director d’enginyeria i 'data' a BBVA Espanya.

Oficines eficients

Dins del seu Pla Global d’Ecoeficiència, el BBVA s’ha compromès a construir i renovar les seves seus corporatives amb alts estàndards de sostenibilitat. Actualment, 17 d’aquestes seus d’arreu del món han estat reconegudes amb les certificacions LEED d’or i platí per ser sostenibles, eficients i respectuoses amb el medi ambient.

Actualment, el 43% dels treballadors del BBVA treballen en edificis certificats i en edificacions que tenen establerta la recollida selectiva de residus. L’objectiu de cara al 2020 és augmentar aquesta xifra fins al 46%, disminuir un 5% el consum de paper per ocupant i ampliar l’estratègia de recollida selectiva. A més, dins del Compromís 2025 de l’entitat, s’ha fixat l’objectiu que el 70% de l’energia contractada sigui verda d'aquí sis anys.

stats