ETA DEIXA LES ARMES
Especials 28/10/2011

Blanco: “Otegi sap millor que ningú que ETA està condemnada a desaparèixer”

El ministre portaveu no ha volgut respondre sobre eventuals indults en benefici del procés de pau

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre de Foment i portaveu del govern espanyol, José Blanco, ha assegurat que el líder de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi “digui el que digui, sap millor que ningú que ETA està condemnada a desaparèixer”. Blanco ha respost així a l'article d'Otegi en què celebrava l'anunci de cessament de la violència d'ETA, però considerava “immadur” demanar-ne ja la dissolució.

“L'únic que li dic a Otegi és que l'únic que compta ara són els passos endavant i no endarrere”, s'ha limitat a dir Blanco, que en la roda de premsa posterior al consell de ministres no ha volgut respondre sobre eventuals indults -com el del mateix Otegi- per fer avançar el procés de pau.

Llançar un pastís, condemnable

José Blanco, en canvi, sí que s'ha referit a l'incident que van provocar ahir activistes contraris a l'AVE basc, que llançar un pastís de nata contra la presidenta navarresa, Yolanda Barcina, en un acte sobre aquesta infraestructura. Pel ministre portaveu, es tracta d'una acció “lamentable i condemnable”. L'esquerra abertzale se n'ha desmarcat, però ha deplorat que Barcina s'hagi volgut presentar com una suposada víctima de “l'entorn d'ETA”.

stats