CAS GÜRTEL
Especials 15/05/2012

Els dos caps de la trama Gürtel es neguen a declarar en la investigació del presumpte finançament irregular del PP valencià

Pablo Crespo i Francisco Correa han acudit al Palau de Justícia de València però eviten les preguntes del jutge

Acn
2 min

ValènciaEls presumptes caps de la trama Gürtel, Pablo Crespo i Francisco Correa, s'han negat aquest dimarts a declarar davant el jutge en la investigació pel presumpte finançament irregular del PP valencià.

Crespo ha explicat als mitjans que ha evitat fer cap declaració perquè considera que el procés està "contaminat" des de l'inici.

Hores més tard ha arribat Francisco Correa, traslladat en ambulància des de la presó de Picassent, a causa dels problemes que pateix de claustrofòbia. Fonts del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià han assenyalat que Correa també s'ha acollit al dret a no declarar. L'altre membre de la presumpta trama, Álvaro Pérez, anomenat 'El Bigotis', també es va acollir al mateix dret aquest dilluns.

"El procés està contaminat de la mateixa manera que el seu origen, que s'està instruint a Madrid, i viciat de les mateixes nul·litats. Aquesta és la raó per la qual no he declarat", ha manifestat Pablo Crespo a la seva sortida del Palau de Justícia de València, seu del TSJ.

Crespo estava citat a les 10.00 hores per comparèixer davant el jutge en les investigacions pel presumpte finançament irregular del PP valencià. El considerat número dos de la trama Gürtel ha arribat a les 09.00 hores i ha avançat als mitjans que els atendria a la sortida.

A les 11.30 estava citat el cap de la trama, Francisco Correa. Fonts del TSJ han indicat que tampoc ha fet cap declaració al jutge. Cap al migdia, Correa ha sortit de nou en ambulància, i ha impedit, per tant, cap pregunta dels mitjans.

El magistrat ha separat la causa general en tres peces. La primera investiga el presumpte finançament irregular del PP valencià, la segona s'ocupa d'un possible delicte electoral i la tercera de la presumpta contractació irregular des de l'organització de la fira de turisme Fitur a l'empresa Orange Market, que formava part de l'entramat Gürtel.

stats