Microsites CAT Serveis 01/07/2017

El TNC de tothom

El programa social i el programa pedagògic del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) es consoliden i són acollits excepcionalment per la ciutadania. El Teatre ja col·labora amb més de 200 col·lectius socials i, la temporada actual, més de 15.000 espectadors han passat per les sales del TNC gràcies al seu programa social i educatiu

2 min
El TNC de tothom

Com a equipament cultural públic que és, més enllà de la programació artística i de totes les activitats i actuacions, el TNC busca exercir la seva vocació de servei públic i ser un espai plural de creació d'identitat, de convivència, d'integració per a tota la societat i de reflexió. Per aquest motiu, i conscients que les arts escèniques són una eina molt útil per a la formació i el desenvolupament cultural de les persones, la temporada 2016/17 el TNC ha programat tres espectacles d'entrada gratuïta englobats dins del programa social, amb un total de cinc funcions i més de 1.500 espectadors: 'Llull a la Ciutat Nova', espectacle de creació col·lectiva dirigit per Teresa Vilardell; 'A cor obert (un viatge coral a l'interior de Descabelladas)', dirigit per Isabel Díaz i Teresa Urroz, i 'Kalimat (paraules)', amb dramatúrgia i direcció d'Helena Tornero. Aquestes obres, la finalitat de les quals ha sigut despertar consciències i ajudar l'espectador a posar-se en la pell de l'altre, han sigut valorades molt positivament pel públic. "El fet que puguem sentir aquí [Sala Tallers] aquestes paraules ens ha d'ajudar a canviar algunes coses", afirmava un espectador en sortir de 'Kalimat (paraules)'.

El teatre és una manera viva de transmetre la informació i moure consciències

Més enllà de les iniciatives teatrals de caràcter social, el Teatre Nacional de Catalunya també treballa amb més de 200 col·lectius socials i col·labora amb diverses entitats per facilitar l'accés a la cultura a col·lectius que, ja sigui per raons socials o econòmiques, tenen dificultats per accedir-hi i de fer del teatre una experiència normalitzadora i d'inclusió social.

L'accessibilitat, un valor del TNC

El teatre com a eina d'inclusió social

Alguns d'aquests col·lectius, d'àmbits molt diversos, amb qui col·labora el TNC són persones amb discapacitats físiques, discapacitats intel·lectuals, drogodependents, gent gran, persones sense llar, immigració i refugiats, i malalts crònics. Pel que fa als programes socioeducatius, el Teatre Nacional participa en projectes com 'Apropa cultura', 'Deslimita'm!', Fundació Èxit i La Marató de TV3.

El TNC ofereix avantatges perquè els més joves puguin anar al teatre

Més de 21.000 joves de fins a 35 anys han passat pel TNC aquesta temporada

Amb la finalitat de facilitar l'accés al Teatre a tot el públic jove, el TNC ofereix diferents avantatges pensats només per a aquest col·lectiu. Les persones de fins a 35 anys poden optar a un 50% de descompte i, paral·lelament, el TNC posa al servei de tots els centres d'ensenyament i altres institucions un servei educatiu per fomentar la feina pedagògica. Aquest programa pedagògic inclou projectes com 'Un dia al TNC', visites guiades i Escoles Tàndem (projecte de la Fundació Catalunya - la Pedrera).

stats