Bàsquet
Especials 12/08/2012

Cinquè or consecutiu dels Estats Units en bàsquet femení en la final contra França (85-50)

La selecció nordamericana s'ha desfet sense problemes a un equip francès molt jove que ha sorprès amb aquesta medalla de plata

Les nordamericanes Tina Charles i Diana Taurasi defensen a la francesa Celine Dumerc

LondresLa selecció dels Estats Units han aconseguit el seu cinquè or consecutiu, setè en total, en vèncer per 86-50 a França a la final del torneig olímpic de bàsquet femení.

Les nordamericanes, que no baixen de dalt de tot del podi des de Sydney 2000, han dominat en tot moment el marcador, encara que les franceses han oposat una forta oposició fins a mitjans del tercer quart, en què els avantatges s'han fet més gran i insalvables.

L'intercanvi de cistelles i el joc controlat que ha imposat França, gràcies a la seva defensa, ha sigut la tònica dels primers minuts de la final, fins que els Estats Units ha decidit fer el primer gir al partit i ha començat a atabalar l'atac francès amb una pressió després cistella, suficient per arribar al final del primer quart amb avantatge de cinc punts, 20-15.

Malgrat aquest primer revés, les jugadores franceses no li han perdut la cara al partit i han seguit amb un bàsquet directe, llançant a la mínima oportunitat, el que els ha permès no despenjar-se al marcador.

Les nordamericanes han augmentat el seu avantatge i han marxat al ve stidor amb dotze punts d'avantatge (37-25) gràcies a la seva superioritat sota la cistella i a les ràpides transicions en atac.

El cansament i un augment de la pressió en la defensa de les nord-americanes ha acabat per enfonsar a França, que ha acceptat un parcial de 26-12 al tercer quart que ha sentenciat el partit, 63-37.

Amb la victòria la totalment decantada, les dues seleccions s'han relaxat, han afluixat en defensa i han acceptat un intercanvi de cistelles més o menys equitatiu, mantenint la diferència del marcador al voltant dels trenta punts, perfectament indicatiu de la superioritat de les nordamericanes.

Estats Units aconsegueix el seu cinquè or olímpic consecutiu i França irromp en la competició amb una medalla de plata que augura èxits futurs donada la joventut de moltes de les seves jugadores.