LÍBIA
Especials 14/04/2011

Clinton: "Estats Units avalarà l'acció a Líbia fins que caigui Gaddafi"

La secretària d'Estat nord-americana assegura que l'objectiu últim de la missió a Líbia és derrocar el règim

Efe
1 min

BerlínLa secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, ha assegurat que el seu país avalarà "fermament" l'operació de l'OTAN a Líbia fins que Muammar al-Gaddafi abandoni el poder. Clinton ha assenyalat davant els seus homòlegs de l'Aliança, reunits a Berlín a porta tancada, que Estats Units està compromès amb la missió i que treballarà fins que s'aconsegueixin els objectius, segons fonts diplomàtiques.

Estats Units va ser un dels països que van iniciar, juntament amb França i el Regne Unit, els atacs internacionals a Líbia, però des que l'OTAN va prendre el comandament de les operacions ha preferit passar a un segon pla i retirar els seus avions dels bombardejos contra objectius terrestres.

Durant els últims dies, París i Londres han demanat als seus socis que intensifiquin els seus esforços i que s'incrementi la quantitat d'avions amb capacitat per atacar les forces de Trípoli en defensa de la població civil.

Poc abans de reunir-se amb la resta de ministres de l'Aliança, Clinton s'ha reunit amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, que ha decidit no participar a Líbia. Durant una breu compareixença davant dels mitjans, les dues representants han declarat que comparteixen el mateix objectiu: "la fi del règim de Gaddafi a Líbia".

stats