Especials 23/03/2012

El govern valencià justifica el vot contrari de Pastor al corredor mediterrani

El vicepresident de la Generalitat valenciana, José Ciscar, defensa a la ministra de Foment, Ana Pastor, i diu que el seu vot en contra del finançament del corredor era per defensar els interessos d'Espanya

Salvador Almenar
2 min

VALÈNCIAEl portaveu del govern valencià, José Ciscar, ha assenyalat que el vot en contra al finançament del corredor mediterrani que ahir va emetre la ministra de Foment en l'Eurocambra va ser per “defensar els interessos d'Espanya”. Així s'ha manifestat el vicepresident en roda de premsa després de la reunió del Consell, en la qual ha dit que “el govern de Mariano Rajoy està compromès amb els valencians i el Corredor Mediterrani” i que si la ministra Ana Pastor va votar en contra davant la Comissió Europea va ser “perquè ella sabia que, independentment del seu vot, la prioritat del corredor estava garantida”.

“Tal és el compromís del govern amb el corredor mediterrani que en el mes d'abril vindrà [a València] la ministra de Foment per presentar l'estudi sobre el tercer carril que en 2016 unirà Alacant amb la frontera francesa”, ha sentenciat Ciscar. Preguntat sobre el compromís del govern amb el corredor en matèria pressupostària, el portaveu del govern valencià ha recordat que Rajoy “destinarà 7.000 milions d'euros per a la infraestructura” encara que ha reconegut que no sap de quina partida sortiran aquests diners fins que no es coneguin els Pressupostos Generals de l'Estat.

Sobre el tercer carril que es té previst habilitar, Ciscar ha reconegut que es tracta de “una primera solució” però que el govern valencià seguirà reivindicant el corredor mediterrani tal com està inclòs a la xarxa prioritària transeuropea. “La doble via serà tal com quedarà finalment el corredor, però de moment el tercer carril pot ser una inversió rendible”.

Compromís reprovarà a la ministra

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha anunciat que el seu grup parlamentari presentarà una reprovació al parlament autonòmic contra la ministra de Foment, Ana Pastor, per votar en contra del finançament d'aquesta infraestructura. “És una burla el que ha fet amb els valencians la ministra. No ens podem permetre dos o tres corredors i sembla que la ministra Pastor no sap encara que a Madrid no hi ha ports, que eixos ports estan al Mediterrani”, ha explicat el síndic de Compromís.

stats