Especials 08/07/2011

El Correllengua torna a la Seu d'Urgell

Tallers per a nens i adults, arribada de la flama, sopar popular i actuacions musicals. I, com sempre, lectura del manifest, aquest any escrit per Cesk Freixas

Redacció
2 min
La Seu d'Urgell, capital de l'Alt Urgell / CAL

La Seu d'UrgellEl Correllengua torna a la Seu d'Urgell aquest dissabte, 9 de juliol, després d'uns anys sense fer-se. L'organitza la secció local d'Òmnium Cultural, amb el suport de la CAL i del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, entre d'altres.

Els actes ja van començar el passat cap de setmana, amb la inauguració de l'exposició 100 anys d'estelada al centre cívic El Passeig. La mostrà serà a la Seu fins aquest dissabte. També es va fer la conferència Independència o mort... de la llengua, del sociolingüista Jordi Solé i Camardons.

Però els actes centrals del Correllengua a la capital de l'Alt Urgell seran aquest dissabte, a la plaça de les Monges, a partir de dos quarts de sis de la tarda i fins a les tres de la matinada.

Es començarà a les 17.30 h amb una cercavila amb la Batucada Aibatutanga, que portarà els assistents des de la plaça del centre cívic, davant de l'hospital, fins a la plaça de les Monges. Hi haurà un berenar popular per a la mainada, amb coca i xocolata de rajola, i un concert d'animació infantil amb els Polcasol3.

Tot seguit, a partir de dos quarts de vuit, tallers per a nens i adults: de ràdio, amb Ràdio la Seu, el de Scrabble, amb el suport del Consorci per la Normalització Lingüística, el de gloses, amb Marta Rius i l'associació Cor de Carxofa, i el de danses tradicionals, amb Pep Lizandra.

Cap a un quart de deu està prevista l'arribada de la flama del Correllengua. Hi haurà un sopar popular i es llegirà el manifest del Correllengua. I tot seguit, una actuació de Les dones acordionistes i percussionistes del Pirineu. També hi haurà el moment per homenatjar el poeta recordat en tots els actes d'aquesta edició del Correllengua, Joan Oliver (Pere Quart).

I quan sigui negra nit, després del sopar, a partir de dos quarts de dotze, començarà el concert de Marta Rius i les Noves Dones de la Bella Cançó, una agrupació que recupera i actualitza les cançons de dones de la Nova Cançó, com Teresa Rebull, Guillermina Motta, Maria del Mar Bonet i moltes altres.

La jornada finalitzarà amb l'actuació del PdCAT, punxadiscos catalans, amb pop, rock, reggae, tecno i molt més, tot en català.

El Correllengua de la Seu d'Urgell és el segon acte del Correllengua 2011, després de la inauguració a Sant Llorenç Savall dissabte passat. El cap de setmana vinent serà el torn d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) i d'Altafulla (Tarragonès).

stats