FEM BCN CULTURA
Especials 19/03/2011

Cultura: ànima i motor de la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona ha invertit 293 milions d'euros en cultura, una xifra que ha multiplicat per 2,5 les inversions respecte a períodes anteriors

Beatriz Arias
1 min
La bibllioteca Rodoreda, al Guinardó

BarcelonaL'impuls municipal en equipaments i projectes culturals que s'ha fet entre el 2007 i el 2011 a Barcelona s'emmarca en una nova etapa en què les polítiques culturals guanyen pes específic en el desenvolupament urbà de la ciutat. Durant els últims quatre anys l'Ajuntament de Barcelona ha invertit 293 milions d'euros en cultura, una xifra que ha multiplicat per 2,5 les inversions respecte a períodes anteriors. L'actuació del consistori ha tingut un caràcter integral i ha inclòs programes de creació, proximitat i territori, atenció al patrimoni i reforma dels equipaments.

Les accions que s'han fet permetran en un futur molt proper disposar de 30.000 metres quadrats de fàbriques de creació destinades a afavorir una producció cultural que fomenti l'excel·lència artística. El suport a l'escena de teatre, dansa i circ s'ha materialitzat també en inauguracions i reobertures, que han estat particularment intenses en els últims anys: actualment funcionen a la ciutat 47 sales i espais.

D'altra banda, Barcelona ofereix als seus ciutadans i ciutadanes prop de 50.000 metres quadrats (l'equivalent a cinc illes de l'Eixample) d'espais de lectura i treballa per aconseguir l'objectiu que tothom tingui una biblioteca pública a vint minuts a peu de casa. Altres iniciatives s'han centrat a consolidar la xarxa de museus, peces claus del sistema cultural de la ciutat. Amb aquest suplement promogut per l'Ajuntament de Barcelona tanquem el repàs que ha s'fet durant un mes de les actuacions més destacades del consistori en matèria d'educació, promoció econòmica i cultura.

stats