El cooperativisme guanya terreny

Deltacoop: 25 anys "abraçades a un compromís"

La cooperativa treballa adreçada a l'atenció a la infància i la família, i destaca pel seu fort compromís i responsabilitat vers l'entorn, el territori i les persones

Redacció
3 min
La cooperativa DELTACOOP celebra els seus 25 anys d'història sota el lema "Abraçades a un compromís".

Deltacoop és una cooperativa de treball associat, d'iniciativa social i sense afany de lucre que, enguany, sota el lema "Abraçades a un compromís", celebra els seus 25 anys de treball desenvolupant projectes adreçats a l'atenció a la infància i a la família amb un fort compromís i responsabilitat vers l'entorn, el territori i les persones. La cooperativa es va constituir l'any 1999 amb el propòsit de gestionar els centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP): serveis dependents del departament de Drets Socials de les poblacions de Castelldefels, Viladecans, Gavà i Begues, les quals atenen infants d'entre 0 i 6 anys. Des d'aleshores fins avui dia, l'entitat ha anat creixent, a poc a poc però amb passos ferms i consolidats.  

En els últims anys, s'ha revisat, actualitzat i redefinit la missió de la cooperativa, cap a la gestió integral de serveis destinats a la infància, adolescència i les seves famílies. L'entitat ha evidenciat el seu compromís amb la infància amb diversos dels seus projectes, així com la consolidació i arrelament al territori del CDIAP, servei que atén anualment al voltant de 1.500 infants i les seves famílies.

En els últims anys la cooperativa ha evidenciat el seu compromís amb la infància amb diversos dels seus projectes

Cooperativa viva, inquieta i proactiva

Els projectes neixen amb il·lusió i sempre un objectiu clar: posar al servei de la societat la seva expertesa professional. Compromesa amb la infància més vulnerable i amb la voluntat de contribuir en la millora de la seva qualitat de vida, cerquen i proporcionen recursos per donar-hi resposta. El projecte de la Saleta, neix per donar cobertura a una necessitat. L'aula d’atenció especialitzada per a infants amb una greu discapacitat o pluridiscapacitat de 0 a 4 anys, està emmarcada dins l’escola bressol municipal de Ca n’Aimeric de Castelldefels. Un repte aconseguit, per aquests infants i famílies, en el camí de treball pels drets que els pertoquen davant l’educació i l'accessibilitat a un recurs de proximitat.

Tanmateix, Deltacoop és prestadora del programa Caixa Proinfància, de l'Obra Social La Caixa, per lluitar contra la pobresa infantil fomentant el model de promoció i desenvolupament integral dels infants en situació de vulnerabilitat, afavorint la igualtat d'oportunitats per a la infància i les seves famílies a les poblacions de Viladecans i Gavà.

Del compromís amb el territori, sorgeixen projectes com Tamaia, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels, que té l’objectiu d’oferir suport emocional i assessorament, com eines i recursos per acompanyar la família en la criança i la parentalitat, així com realitzar una atenció comunitària a la població. A Gavà s'inicia un nou repte: la gestió del Servei Orientació i Acompanyament Familiar (Soaf), amb la voluntat d'acompanyar les famílies del municipi i dur a terme una forta tasca preventiva. 

Deltacoop és una cooperativa que treballa amb l'objectiu de posar al servei de la ciutadania la seva expertesa professional

La intercooperació com a valor

Durant aquests 25 anys de treball, també han apostat per la intercooperació amb altres cooperatives del sector. Seguint aquest principi cooperatiu, en el qual creuen fermament, les cooperatives unides han arribat més lluny i, compartint coneixements i experiència, han creat nous reptes. Reptes com la formació de postgrau i màster d'atenció precoç i família de l'Escola Itinere. Amb molt d’orgull, aquest curs finalitza la seva tretzena edició de postgrau i setena de màster, on s'han format futurs professionals. 

Un altre projecte d'intercooperació és el compartit amb Baulacreix i Magroc: TreaSure Family (treasurefamilyapp.com). Han apostat per plasmar els seus coneixements i expertesa sobre la petita infància i la família creant una aplicació per acompanyar les famílies en la criança durant els primers anys de vida dels infants.

25 anys de recorregut

Deltacoop fa balanç i tanca els seus 25 anys valorant el gran equip humà que en forma part, així com el recorregut fet fins aquí: la vocació per l’atenció a les persones, abraçades a un compromís i mirant al futur amb il·lusió pels nous reptes que s’apropen i els que poden albirar no gaire lluny.

stats