Acciona gestiona el cervell tecnològic més gran dedicat a les energies renovables

El Centre de Control d’Energies Renovables d’Acciona (CECOER) supervisa i gestiona més de 400 instal·lacions pròpies o de tercers arreu del món

2 min

El cervell tecnològic més gran dedicat al sector de les energies renovables pertany a Acciona. Conegut com el Centre de Control d’Energies Renovables (CECOER), es tracta d’un centre situat a la seu d’Acciona, a Navarra. Ocupa un espai de 100 metres quadrats i compta amb un equip de 70 professionals que supervisen i responen davant qualsevol incidència durant les 24 hores del dia, 365 dies a l’any. És el centre més gran d’Espanya per volum d’instal·lacions gestionades i un dels més destacats a nivell mundial.

Amb motiu del Dia Mundial del Vent, que se celebra cada 15 de juny, Acciona presenta les últimes dades referents al centre d’operacions del grup. A dia d’avui, el CECOER gestiona més de 400 instal·lacions d’energies renovables, ja siguin de la companyia o de tercers. La gran majoria (més del 80%) corresponen a parcs eòlics, tot i que també es supervisen instal·lacions hidroelèctriques, fotovoltaiques i termosolars, a més de plantes de biomassa i de cogeneració.

Els més de 400 centres que es supervisen des d’Acciona es troben a 18 països repartits pels cinc continents. Segons dades del CECOER, cada any es registren més de 250.000 incidències que fan referència al funcionament de les instal·lacions controlades. D’aquests problemes, més de la meitat es resolen de forma telemàtica a través del centre de control, mentre que la resta es solucionen mitjançant una estreta col·laboració amb els serveis de manteniment sobre el terreny.

El CECOER, a més de comptar amb una tecnologia que permet automatitzar els processos, també calcula les dades de consum a efectes de liquidació i consum. La potència total que gestiona el centre supera els 10.000 megawatts de potència. Segons l’empresa, el CECOER “és una obra de referència global dins el sector de les energies renovables”.

stats