Noa: "El meu braç és únic i peculiar"

La Noa té una marca de naixement al braç i, de benpetita, es va haver d’enfrontar a una operació quirúrgica

Clàudia Cervera Gené
1 min

Quan la Noa va néixer tenia una protuberància al braç dret. Era una característica molt poc comú i, per aquesta raó, la gent li preguntava què li succeïa constantment. Quan va arribar a l’últim any de parvulari, és a dir P5, va anar a l’hospital perquè, mitjançant una operació quirúrgica, li treguessin aquesta protuberància. Com que la Noa era petita, tenia molta por. “M'havien de posar en una màquina“ , explica ella. “ També m'havien de punxar...”, continua. La van haver d’anestesiar per “posar-la a la màquina”, perquè ella no es deixava. Després de l'operació, es va quedar uns dies a l’hospital mentre es recuperava. Els seus pares anaven tornant per passar les nits amb ella i altres familiars i amics la venir a la visitar sovint.

“Quan em van donar a l’alta, em va quedar una cicatriu on abans es trobava la protuberància", explica la Noa. “Quan vaig tornar a l’escola, tothom es va posar molt content al veure’m”, deia ella. Tot i així, durant una temporada, la Noa va haver de portar un giny per protegir la cicatriu. “Avui dia he de seguir tenint cura de la cicatriu (posar-me molta protecció solar, anant amb molt de compte, etc.) i ja noto que forma part de mi”, explica la nena. Quan la Noa sigui una mica més gran, tindrà l’oportunitat d’operar-se de nou per eliminar (ja definitivament) la cicatriu. Però, encara no està segura del tot de si se la vol fer.

**Aquest contingut ha estat elaborat pels nois i noies del Campus de Periodisme de l'ARA, una oferta de lleure per a joves de 12 a 14 anys**

stats