CINEMA
Especials 03/02/2013

Els directors de Hollywood també premien 'Argo' i la catapulten als Oscars

La pel·lícula de Ben Affleck ja ha rebut tres premis dels gremis artístics nord-americans, cosa que el situa en la millor posició per guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula el dia 24 de febrer

Reuters
2 min
Ben Affleck recollint el Directors Guild Award / AFP

Los AngelesL'actor i director de cinema Ben Affleck ha guanyat el màxim guardó dels seus companys del Gremi de Directors dels Estats Units (Directors Guild Awards). Aquest dissabte (la matinada de diumenge a Catalunya) la pel·lícula 'Argo', el drama sobre el rescat d'ostatges americans a l'Iran, ha fet un pas més per ser la favorita als Oscars. Malgrat això, sorprenentment, tot i que ara l'han premiat els directors, l'Acadèmia de Hollywood no va nominar Affleck en la categoria de millor director. Des del 1948, hi ha hagut només sis casos en què el guanyador del Gremi de Directors d'Amèrica (DGA) no ha arribat a guanyar l'Oscar al millor director. "No tinc més que respecte per a l'Acadèmia", va dir Affleck després de recollir el seu primer premi DGA. L'estrella de Hollywood, productor d''Argo', va dir que estava encantat que la pel·'lícula fos nominada per a l'Oscar de millor pel·lícula.

'Argo' ja ha rebut tres premis dels gremis de la indústria. La setmana passada va guanyar en els premis del Sindicat de Productors i els Screen Actors Guild Awards, per davant de 'Lincoln', de Steven Spielberg, la gran candidata. Affleck també va guanyar el guardó a millor director en els Globus d'Or, mentre que 'Argo' va guanyar com a millor drama. Els Oscar se celebraran el 24 de febrer.

Affleck ha superat quatre directors que havien guanyat prèviament un DGA i havien arribat a guanyar l'Oscar al millor director. Ha estat una temporada de premis particularment difícil per Spielberg, nominat per la DGA per la 11a vegada amb 'Lincoln' –se'l va endur per 'La llista de Schindler' el 1994 i 'Salvar el soldat Ryan' el 1999. "Quin any més increïble per les pel·lícules", va dir Spielberg. "Potser he tingut moments en què m'hauria agradat que no fos tan increïble", va bromejar. Affleck també ha vençut Kathryn Bigelow, nominada pel 'thriller' 'La noche más oscura'; Ang Lee per la seva adaptació en 3-D de la novel·la 'Vida de Pi'; i Tom Hooper, per la seva adaptació cinematogràfica de l'exitós musical 'Els Miserables'.

"Hi va haver un moment en la meva vida en què estava realment deprimit i confós... realment no sabia què passaria i vaig pensar: 'Podria ser director'", va dir Affleck a l''star system' de la gala. "No crec que això em converteixi en un veritable director, però crec que estic en el camí", va dir.

Lena Dunham va recollir el premi a la millor sèrie de comèdia per 'Girls'. "Això és surrealista, paraula que sé que està sobreutilitzada a Los Angeles", va dir Dunham, que protagonitza la sèrie.

stats