Contingut patrocinat
Especials 12/11/2022

Dissenyar ciutats inspirades per persones, el gran repte de la nova edició de l’Smart City Expo World Congress

La cimera sobre solucions urbanes intel·ligents se celebra del 15 al 17 de novembre a Fira de Barcelona junt amb Tomorrow.Mobility i PUZZLE X

3 min
aplegarà representants de tot l'ecosistema d'innovació urbana amb l’objectiu de traçar un pla que permeti aconseguir un planeta urbanitzat més sostenible i habitable.

Del 15 al 17 de novembre, el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona acollirà una nova edició de l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), el principal esdeveniment internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents. Una trobada que aplegarà representants de tot l'ecosistema d'innovació urbana amb l’objectiu de traçar un pla que permeti aconseguir un planeta urbanitzat més sostenible i habitable. El lema d’aquesta edició és Cities Inspired by People (Ciutats inspirades per persones) i reunirà més de 800 expositors, 700 ciutats i regions i 400 ponents que teixiran complicitats per impulsar junts la transformació de les metròpolis de tot el món i compartir coneixements i experiències.

Així, l'esdeveniment aplegarà els principals experts i empreses internacionals per abordar els reptes de la transformació urbana a partir de vuit eixos temàtics: Tecnologies Habilitants, Energia i Medi Ambient, Tomorrow.Mobility World Congress, Governança, Vida i Inclusió, Economia, Infraestructures i Edificis, i Seguretat i Protecció.

"Convertir-se una vegada més en la capital de les ciutats intel·ligents és un gran honor per a Smart City Expo. Acollir més de 700 ciutats i un important nombre d'alcaldes i ministres de diferents països reforça el nostre paper com a element clau en l'agenda global d'innovació urbana. Poder ajudar a transformar el món en un lloc millor, més sostenible i habitable ha estat el nostre objectiu des del primer dia", diu el director del SCEWC, Ugo Valenti.

L'esdeveniment comptarà amb la presència de representants d'alt nivell de grans ciutats com Amsterdam, Atlanta, Barcelona, Berlín, Boston, Brussel·les, Nova York, París, Rio de Janeiro, Tòquio o Viena. A més, una delegació d'alt nivell de Kíiv, liderada per l'alcalde de la capital ucraïnesa, Vitali Klitxkó, viatjarà a Barcelona per participar en diferents actes i conferències. La delegació també mostrarà la situació de la capital ucraïnesa després de mesos de guerra a través de dispositius de RV a l'estand de la Comissió Europea.

Remodelar el món urbà

Les solucions urbanes són un element fonamental de l'ecosistema de les ciutats intel·ligents, i les 800 empreses expositores –entre els quals Accenture, Amazon Web Services, Cisco, Microsoft, Moventia o Sorigué– mostraran els seus últims productes i tecnologies i com poden ajudar els governs locals a redissenyar les seves ciutats. Per la seva banda, els més de 400 experts que participaran en el Congrés posaran a disposició de l’esdeveniment el seu coneixement sobre el món urbà per mirar de cobrir tots els angles de la transformació de les ciutats. Entre els ponents principals d'aquesta edició figuren l'arquitecta Elizabeth Diller, que ha estudiat com emmotllar el comportament a través de l'espai urbà públic; el jardiner Ron Finley, que ha encapçalat una revolució verda a Los Angeles, i la matemàtica Hannah Fry, que ha estat capaç de desxifrar els patrons d'una àmplia gamma d'activitats socials que van des de les compres i el transport fins a la delinqüència urbana, els disturbis i el terrorisme.

El transport públic haurà de créixer més.

Descarbonització, transport públic i mobilitat aèria urbana, temes clau a Tomorrow.Mobility 2022

El debat sobre el transport públic com a resposta a la crisi energètica centrarà les sessions de treball i debat de la segona edició del Tomorrow.Mobility World Congress, que promourà el disseny i l'adopció de nous models de mobilitat urbana sostenible. 80 experts internacionals participaran en les conferències programades per abordar alguns dels principals reptes en matèria de mobilitat, com situar el transport públic com una prioritat global en un context d'augment dels preus de l'energia i de la mobilitat urbana, apostar per les zones de baixes emissions, l'electrificació i la micromobilitat per aconseguir la neutralitat del carboni com més aviat millor, i desenvolupar una mobilitat aèria urbana segura (UAM). Com apunta Maria Tsavachidis, presidenta del consell assessor del Congrés, "les deficiències dels sistemes de transport actuals afecten en gran mesura el benestar i la salut dels ciutadans i el medi ambient. La transició a la mobilitat sostenible requereix que ens replantegem els sistemes actuals i que hi col·laborin els actors de totes les indústries i sectors".

PUZZLE X presenta els materials del futur

L’SCEWC també acollirà per segona vegada PUZZLE X, un esdeveniment que pretén aprofitar el potencial dels anomenats materials de frontera per resoldre alguns dels reptes als quals s'enfronta la societat. Entre les tecnologies clau que es presentaran en aquesta edició hi ha els materials quàntics, els materials de baixa dimensió i els materials 2D com el grafè.

stats