Especials 15/06/2012

Duran reprotxa a ERC l'ús de l'expressió 'Països Catalans'

Recorda que és una referència que "no agrada" a la gran majoria de valencians i sosté que els republicans l'usen "a la lleugera"

Ara
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida es va reunir ahir amb el president  del govern espanyol, Mariano Rajoy.

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha desaconsellat avui a ERC utilitzar "a la lleugera" l'expressió 'Països Catalans' per referir-se a la resta de territoris de parla catalana. En la seva carta web setmanal, Duran s'ha referit al debat d'aquesta setmana al Congrés sobre una proposta de les Corts Valencianes per castigar les ofenses a Espanya i els seus símbols en esdeveniments esportius.

La proposició valenciana, retirada pel mateix PP a última hora i rebutjada per la pràctica totalitat de la cambra, va ser promoguda el 2005 arran que, en un partit al Camp Nou entre el Barça i l'Osasuna, es mostressin pancartes a favor dels Països Catalans en el context d'un acte en favor del Correllengua. D'entrada, a Duran li sembla "vergonyós" que "amb el xàfec que cau" els populars valencians portessin aquesta iniciativa a debat parlamentari aquesta setmana per un cas de "llibertat d'expressió".

"Tota una demostració de pobresa del PP valencià!", exclama Duran, el qual, no obstant això, reconeix que a Catalunya i al catalanisme no els fa "cap bé utilitzar a la lleugera" el nom 'Països Catalans', que "no agrada la gran majoria de valencians (blavistes [sic] o catalanistes)". Per això, ha reprotxat al portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, que "repetís des de la tribuna del ple" aquesta expressió.

Això no obstant, manifesta el seu desacord en el fet que s'intenti criminalitzar el concepte de 'Països Catalans': "D'aquí a considerar delicte que pugui defensar-se aquesta idea expressada en el context d'un esdeveniment cultural i que a sobre ho discutim sis anys llargs després, hi ha una gran distància: simplement la del ridícul". El portaveu de CiU recorda al seu text que són els mateixos nacionalistes catalans, en referència al Bloc, els que demanen no fer servir aquest terme i es congratula de la "suma de sinergies" a favor del Corredor Mediterrani.

stats