Especials 26/11/2021

Ecologia, moda sostenible, ciutats intel·ligents, gastronomia de proximitat i molt més al Fixing the Future

La 3a edició del festival que reuneix les veus que inspiren el canvi se celebra el 10 i 11 de desembre al CCCB. Les entrades ja es poden aconseguir a proticketing.com/som

3 min
Imatge d'ambient en una edició precedent de Fixing The Future

El festival Fixing The Future torna a escena per celebrar la tercera edició presencial. Els dies 10 i 11 de desembre el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acollirà les veus que inspiren el canvi, que fan repensar el futur per millorar el món amb un programa que inclou aspectes d’ecologia, moda sostenible, ciutats intel·ligents, gastronomia de proximitat, entre molts altres. 

Seran més de 50 projectes reals, més de 50 experts internacionals, més de 10 tallers, projeccions i sessions de networking, tot ampliant la seva oferta respecte a les edicions anteriors i flexibilitzant l’elecció del visitant. En aquest sentit, ja es poden aconseguir les entrades a través del web proticketing.com/som. Cal recordar que es poden adquirir entrades per als dos dies, d’abonament complet, només per al primer dia, el divendres 10, o només per al segon dia, el dissabte 11

Fixing The Future, aquesta cita única organitzada per l’Atlas of the Future i Som* La cultura de tots, són dos dies de xerrades, taules de debat, tallers i projeccions amb la participació de veus expertes que conformen un cartell de nivell internacional. La llista completa de ponents la podeu trobar en aquest enllaç.

Els caps de cartell

Brian Eno

1. Brian Eno

Conegut tant pels seus treballs en solitari com per les seves col·laboracions amb artistes com U2, David Bowie o Coldplay, entre altres, Brian Eno és una estrella de la música profundament compromesa amb el medi ambient. És cofundador d’EarthPercent, una organització benèfica que vol implicar la indústria de la música en l’emergència climàtica.

Marina Testino

2. Marina Testino

És una de les influencers més conegudes del món en l’àmbit de la moda sostenible. Va llançar la campanya #OneDressToImpress, durant la qual va portar el mateix vestit durant 60 dies per “desafiar la indústria de la moda a ser més conscient, transparent i circular, i convidar les dones a sentir-se lliures de portar allò que vulguin quan vulguin, sense la pressió de seguir les tendències o les xarxes socials o qualsevol altra cosa que no siguin els seus propis valors”.

Ece Temelkuran

3. Ece Temelkuran

Novel·lista premiada i comentarista política turca, ha estat descrita com una “escriptora meravellosament punk” pel seu esperit provocador, i s’ha dit dels seus llibres que “vibren d’indignació”. Els seus articles han aparegut a mitjans com The Guardian, The New York Times, The New Statesman, Frankfurter Allgemeine i Der Spiegel. En el seu darrer llibre, Together: 10 Choices For a Better Now, reflexiona sobre “la mena de món en el qual volem viure”.

Gabriela Bucher

4. Gabriela Bucher

És la directora executiva d’Oxfam Internacional, des d’on treballa a favor de la justícia climàtica. Defensora de la justícia social, el lideratge feminista i els drets humans, va treballar al costat dels nens i les comunitats afectades durant dècades pel conflicte armat de Colòmbia i va contribuir a la construcció de la pau i a la implicació dels joves.

Kennedy Odede

5. Kennedy Odede

És un dels emprenedors socials més coneguts de l’Àfrica. Odede, que havia estat un nen del carrer, va viure durant vint-i-tres anys a Kibera, el barri marginal més gran de l’Àfrica, on va experimentar de primera mà la dura realitat de la vida en la pobresa extrema. El 2004 treballava en una fàbrica guanyant 1 dòlar per deu hores de feina. L’any 2009 va crear Shining Hope for Communities (SHOFCO), una plataforma per a la transformació dels barris marginals que posa la població local al capdavant dels programes d’atenció mèdica, aigua potable i educació gratuïta per a nenes.

Martina Puigvert

6. Martina Puigvert

Després de treballar a restaurants de renom internacional, va tornar a les arrels per convertir-se en cap de cuina del negoci familiar, el reconegut restaurant Les Cols d’Olot. Allà va posar en marxa el primer departament d’I+D de l’establiment, que reflecteix la seva filosofia: el compromís amb la gastronomia circular per minimitzar els residus i l’impacte ambiental.

stats