BARÇA

Emili Rousaud presenta Josep Maria Minguella, el seu "vicepresident esportiu"

Minguella proposa posposar les eleccions fins que el covid-19 estigui més controlat

Toni Padilla
4 min
Emili Rousaud presenta Josep Maria Minguella, el seu "vicepresident esportiu"

BarcelonaEmili Rousaud, acompanyat de Josep Maria Minguella, ha presentat la seva proposta esportiva si surt elegit president del Barça. "És un honor presentar en Minguella –ha explicat el precandidat–. Ens vam conèixer fa uns mesos, quan ja havia deixat la directiva del Barça". Minguella també s'hi ha referit: "No coneixia l'Emili. Un dia em van dir que un directiu plegava del Barça, per una cosa anomenada Barçagate que sonava a americanada. I vaig començar a recordar quants directius han dimitit al Barça. I no en recordava cap, perquè ser directiu és un luxe. Pots viatjar, anar a hotels de cinc estrelles, ser rebut per gent important... Si algú dimiteix és perquè ha vist coses que no li agradaven i això vol dir que és algú especial. Així que ens vam conèixer a Peralada".

Rousaud ha afegit: "Minguella, amb el seu coneixement, em va obrir els ulls. Va saber fer una anàlisi ràpida de la crisi esportiva de l'equip. Per a mi és un honor tenir-lo a la candidatura, serà el nostre vicepresident esportiu". I ha recordat: "Ell ens ha portat Maradona, Stóitxkov, Messi... i amb el seu fill, Ansu Fati. Minguella té el cor blaugrana, sempre hi ha estat present. I ara no s'hi suma per cap interès personal". Segons Rousaud, primer cal "refer el primer equip, per poder aixecar després l'àrea econòmica".

Minguella ha criticat que els últims anys el Barça no ha tingut una política esportiva amb seny: "Cada cop que arribava un avió del Brasil en baixava un brasiler que venia al Barça i ni el presentaven. ¿Com s'ha pogut gastar diners tan malament? Al Barça li cal una idea, una proposta... ja he fet els contactes que calen, que són molt poca gent, per crear un equip guanyador. Ara, no es pot fer en tot just 24 hores, eh?". Minguella ha afegit que "tenir nou candidats vol dir que el club és viu, però aquí ningú explica com refarà l'equip": "Prometo i juro que aquesta candidatura sí que té un projecte de primer nivell mundial, que encara no podem explicar. Un projecte per arreglar la situació en poc temps".

Un dels noms propis de la roda de premsa, és clar, ha sigut Messi, de qui ha dit que "és competitiu i vol guanyar": "Si nosaltres podem guanyar les eleccions, no tinc cap problema a nivell esportiu per parlar amb el Leo. Amb el que li oferirem estarà a tope. Ara, una cosa diferent és l'àrea econòmica".

No apostaria per Xavi

La candidatura no ha donat noms de possibles directors esportius: "Tenim tres noms però amb contracte vigent. I no els filtrarem. Les filtracions poden ser molt bones per al periodisme, però no pas per al club". Ara, Minguella ha dit: "Aquesta feina és molt difícil i cal molta experiència. No tinc res contra en Xavi, ni contra en Jordi Cruyff, que crec que ara era a la Xina. Segurament en Xavi arribarà a fer-ho bé, però cal algú amb experiència. No pots posar tants milions en mans de persones que encara no han treballat en aquesta feina". Sobre el possible fitxatge d'Elring Haaland, del Dortmund, ha dit: "He parlat amb Mino Raiola i ja tinc tota la informació de les condicions per negociar amb ell, però Raiola no deixarà que cap candidatura faci servir el seu nom".

Un altre nom ha estat Kylian Mbappé. "Dins dels desastres anteriors, un va ser no fitxar Mbappé, quan el vaig oferir. Llavors jugava al Mònaco i hauria estat més fàcil fitxar-lo. Ara serà complicat. Aquests jugadors els has de fitxar quan encara no són coneguts, abans que siguin molt cars" ha dit Minguella, mentre Rousaud afegia que "no estirarem més el braç que la màniga, sabem que ens tocarà entrar a un club amb la caixa buida". Sobre Neymar, Minguella ha dit que "ens calen grans jugadors. És molt bo, però només ha guanyat lligues franceses i els títols al Barça. I li passa com a mi, cada any es fa més gran. Ara, si queda lliure, es podria valorar parlar amb ell".

Recuperar Rexach i Stoítxkov

Minguella per cert, ha dit que una idea seria incorporar Charly Rexach i Hristo Stoítxkov de nou al club. "Ara que tothom parla de cruyffisme, cal valorar una persona que ha estat sempre vinculada al club. Com a jugador, com a tècnic...Rexach també va ser l’home que va dir que calia quedar-se amb Messi, quan altres tenien dubtes. Cal tenir un detall amb una persona així. Els Guardiola, Xavi...tots són qui són gràcies a Rexach. Va ser ell qui li va dir al Cruyff que Guardiola pujava fort". Sobre el búlgar, ha dit que ja "he parlat amb ell, ara té contracte amb una televisió a Miami, però li he fet una proposta per tornar. Parla idiomes, coneix a tothom...seria una persona que faria defensar el Barça davant les institucions".

Segons el representant, "cal evitar que el Barça sigui com un Milan o un United, que ara ja no juguen la Champions. S'han fet moltes barbaritats, al Barça. No vull recordar el que han fet perquè potser ploraria. Això només ho pot arreglar algú amb experiència empresarial, que sàpiga gestionar números. Algú que potser no és conegut, potser no va amb un autobús, però ha aixecat una empresa, no en fa fora gent i no ha traslladat la seu fora de Catalunya. Vull per al Barça algú amb aquests valors com l'Emili".

Minguella, membre del senat del Barça, ha recordat els seus anys de trajectòria al servei del club, amb un carnet de soci per sota del número 1.000. A la seu de la candidatura, just davant on s'aixecava el vell estadi de les Corts, Minguella ha recordat: "Jo vivia de menut aquí i gràcies a l'Àngel Mur podia entrar als entrenaments per veure en Kubala, que es cuidava molt, o en Biosca prenent el sol".

La idea d'ajornar les eleccions

Minguella, per cert, ha llançat una idea: "Crec que caldria ajornar les eleccions fins a l'estiu, ara que la gent mor, que cal parlar de vacunes. Les eleccions haurien de ser una gran festa del barcelonisme i ara no es poden gaudir, costa recollir signatures... No sé si servirà la meva proposta, però seria millor una directiva provisional i fer les eleccions més endavant".

stats