CiU i PP es reuniran aquest dijous per negociar el possible pacte de govern

Les dues formacions aposten per un repartiment "equitatiu" de responsabilitats

Acn
2 min
Forns i Pujol aquesta nit a Tarragona / Tjerk Van der Meulen

TarragonaEls alcaldables de CiU i del PP a Tarragona es reuniran aquest dijous al matí per tal de seguir negociant el possible pacte de govern, segons ha pogut saber l'ACN. Tot i que s'esperava que la trobada entre la candidata de CiU, Victòria Forns, i l'alcaldable del PP, Alejandro Fernández, es produís aquest mateix dimecres, els dos caps de llista només han mantingut una breu conversa telefònica en què s'han emplaçat a reunir-se demà. Tant Forns com Fernández coincideixen en manifestar que tot i que la setmana passada CiU i PP van arribar a un principi d'acord per articular un pacte de govern i desbancar de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros (PSC), actualment "no hi ha res tancat".

Després que la cúpula nacional de CiU hagi obert la porta a que Tarragona sigui una "excepció" en l'aposta general de respectar la llista més votada, les qüestions se centren ara en les negociacions entre convergents i populars per tal d'arribar a un pacte de govern.

El repartiment de les regidories, dels càrrecs i, sobretot, de l'alcaldia, és un dels principals temes que els líders de CiU i PP tractaran en la reunió d'aquest dijous al matí, segons han informat fonts de les dues formacions. Per una banda, Forns ja ha manifestat en diverses ocasions que només pactarà amb els populars si a la federació nacionalista li convenen els acords als que es pugui arribar.

A banda del repartiment d'àrees i càrrecs, les principals condicions de CiU passen per posar en marxa mesures anticrisi amb ajudes als emprenedors i la reducció de regidories i de càrrecs de confiança per tal d''aprimar" l'administració municipal. Forns també assenyala com una prioritat l'impuls als grans projectes de la ciutat com ara les actuacions que s'han de realitzar a l'antiga fàbrica Tabacalera.

La candidata de CiU ha anunciat aquesta setmana que la federació nacionalista ha ofert una "proposta equilibrada" al PP. En aquest sentit, el candidat popular ha manifestat aquest dimecres que l'esperit de l'acord entre convergents i populars s'ha de basar en "una estricta igualtat". Sembla, doncs, que les dues formacions estarien d'acord en repartir-se "equitativament" les responsabilitats del govern municipal.

stats