eleccions municipals

Una fitxa de color dóna l'alcaldia al PSOE en un poble de la Plana Baixa

Els comicis municipals celebrats diumenge van acabar amb un empat tècnic entre la candidatura socialista i la popular. Un fiscal ha exercit avui de 'mà innocent' extraient la fitxa d'una bossa de mà

Redacció
1 min

BarcelonaEl PSPV-PSOE ha obtingut l'alcaldia del poble d'Alcúdia de Veo, a la comarca de la Plana Baixa, gràcies a la sort. En els comicis celebrats el passat diumenge es va produir un empat tècnic entre la candidatura socialista i la popular, i un fiscal ha exercit de "mà innocent" i ha extret la fitxa de color que ha determinat el partit que governarà el municipi durant els pròxims quatre anys.

Amb 174 electors, Alcúdia de Veo és un consell obert. Els cinc regidors s'escullen pel vot directe a la persona i els veïns marquen fins a quatre noms a les paperetes electorals. Després de l'escrutini, entre els més votats hi havia dos regidors populars i dos socialistes. Pel cinquè regidor, hi havia quatre candidats amb els mateixos vots, dos del PP i dos del PSPV. Per aquesta raó, i en aplicació de l'article 184 de la llei electoral, es va decidir celebrar el sorteig per seleccionar el cinquè regidor.

Segons informa Europa Press, el sorteig s'ha fet a les 11 hores d'aquest matí i el mètode escollit ha sigut l'assignació a cadascun dels possibles regidors d'una fitxa de diferent color. Les fitxes s'han introduït a la bossa de la secretària de la Junta Electoral i el fiscal ha exercit de "mà innocent". La fitxa extreta ha sigut la negra, que corresponia a una de les candidates socialistes.

Ara, el PSPV haurà d'escollir quin dels seus representants ocupa el càrrec d'alcalde, que no cal que sigui el que hagi obtingut més vots.

El cas d'Alcúdia de Veo no és excepcional. Fa quatre anys va passar un fet similar al municipi d'Almedíxer, a la comarca de l'Alt Palància, i, com aquesta vegada, el candidat escollit va ser un socialista.

stats